Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rodrigo Duterte șochează din nou - Ce ar putea păți cei care infectează alte persoane cu COVID-19

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a declarat, în timpul unui discurs televizat, că nu exclude posibilitatea ca persoanele care ştiu că sunt infectate cu noul tip de coronavirus, dar care nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere, informează marţi TASS potrivit Agerpres.

Principalul consilier pe probleme juridice al preşedintelui, Salvador Panelo, care a fost prezent la întâlnirea cu Duterte, a propus ca aceste persoane să fie acuzate de omucidere. "Dacă omul ştie că are coronavirus, însă el a ieşit totuşi (din casă) şi a infectat un alt om, ceea ce a dus la decesul acestuia din urmă, atunci este vorba de omor calificat", citează marţi publicaţia Inquirer afirmaţiile lui Panelo.

Drept răspuns, Duterte a declarat: "Dacă el ştie că este infectat cu noul tip de coronavirus şi se comportă cu nepăsare, după cum a spus Panelo, acest lucru ar putea deveni omucidere", a adăugat liderul filipinez.

Duterte a declarat înainte de aceasta că vrea să găsească o lege potrivită pentru a-i trimite la închisoare pe cei care nu respectă carantina. El i-a ameninţat de asemenea cu pedepse cu închisoarea pe cei care participă la acţiuni în masă.

Pe 30 ianuarie 2020 în Filipine a fost înregistrat primul caz de contaminare cu noul tip de coronavirus. Până la ora actuală, numărul total de persoane contaminate a depăşit în Filipine 1,27 milioane, din care s-au vindecat 1,19 milioane şi au murit 21.900.

Autorităţile filipineze au aprobat până acum în regim de urgenţă utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar şi a celui rusesc Sputnik V, chinezesc produs de Sinovac şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.