Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Federer o atacă pe Maria Șarapova: 'Sunt pentru toleranță zero'

digisport.ro
federer

Roger Federer recomandă ''toleranță zero'' în ce o privește pe Maria Șarapova, suspendată doi ani pentru dopaj din cauză că a utilizat meldonium'', potrivit declarației făcute de tenismanul elvețian.

Șarapova nu a scăpat de suspendarea obișnuită, contrar altor sportivi care au fost iertați, în ciuda unui control pozitiv la același medicament înscris din ianuarie pe lista produselor interzise.

Citește și: Țara în care premierul a decretat STARE DE URGENȚĂ din cauza sinuciderilor

Jucătoarea rusă în vârstă de 29 ani, care va face apel împotriva acestei decizii la Tribunalul de arbitraj al sportului, și-a anunțat singură controlul pozitiv pe 7 martie la Los Angeles și a recunoscut că a continuat să utilizeze meldonium și în 2016. Ea a precizat atunci că nu avea cunoștință despre lista noilor produse interzise.

''Ea are, bineînțeles, dreptul să se apere, ca oricine altcineva. Însă eu sunt pentru toleranță zero'', a afirmat Federer după succesul dificil în trei seturi (6-4, 5-7, 6-4) în fața americanului Taylor Fritz, pe iarba turneului german.

Citește și: Lovitura de teatru! Basescu abandoneaza PMP

În apărarea sa, ''țarina'', de cinci ori titrată în Marele Șlem, a explicat că lua acest medicament cu prescripție medicală de 10 ani pentru a-și trata ''un deficit de magneziu, o aritmie cardiacă și pentru că are cazuri de diabet în familie''.

Juriul independent mandat de Federația internațională de tenis (ITF) a pronunțat o suspendare de doi ani împotriva ei pentru ''încălcarea regulamentului antidoping'' și nu de patru ani — dacă ar fi fost dovedită intenția de a-și îmbunătăți performanțele.

Citește și: Antonescu o spune pe bune: A fost blat PNL – PSD!

''Oricare ar fi cazul, eu nu văd prea mare diferență. Trebuie să fii sigur 100% de ceea ce iei, să-i cunoști efectele și consecințele. Dacă nu faci asta, ar trebui să fii sancționat'', consideră Federer (34 ani), care a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros pentru a se putea recupera după problemele sale lombare.

''Ar trebui să păstrăm eșantioanele analizelor de sânge timp de 10, 15, 20 de ani, pentru a-i descuraja pe potențialii trișori'', a adăugat jucătorul cu 17 trofee majore, care militează pentru ''sancțiuni retroactive'' și ''o eventuală retragere a titlurilor'', dacă este necesar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dan Bittman și cei de la Holograf au pozat goi / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.