Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Federer va ieşi din Top 10 mondial la următorul clasament ATP

roger federer

Tenismanul elveţian Roger Federer nu va mai fi în primele zece poziţii ale clasamentului mondial (ATP), care va fi publicat luni, pentru prima oară în ultimii aproape cinci ani, după ce polonezul Hubert Hurkacz s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, transmite AFP.

Absenţa sa de la Indian Wells îl va costa pe Federer 480 de puncte, conjugate cu calificarea lui Hurkacz, aflat acum pe locul 12 în ierarhia mondială, vor face ca elveţianul să cadă de pe locul 9 pe 11.

Campionul elveţian, care a avut un an 2020 aproape alb din cauza pandemiei de Covid-19 şi a celor două operaţii suferite la genunchiul drept, şi-a făcut revenirea în competiţii în primăvară. Însă, după 13 meciuri şi un sfert de finală la Wimbledon a pus capăt prematur sezonului din cauza durerilor la genunchiul drept.

Absenţa prelungită de pe terenuri l-a făcut să coboare uşor în ierarhie, după ce a început anul pe locul cinci.

Ca o ironie a sorţii, cel care îi provoacă ieşirea din top 10, Hurkacz, este chiar cel care l-a învins în sferturile de finală de la Wimbledon, în iulie.

Roger Federer, care a împlinit recent 40 de ani, a intrat în top10 pe 20 mai 2002. El nu a ieşit din primele zece poziţii ale ierarhiei ATP decât pentru câteva săptămâni, în perioada iulie-octombrie 2002, iar apoi în intervalul noiembrie 2016- ianuarie 2017, când şi-a întrerupt sezonul pentru a se reface la genunchi.

În ciuda problemelor, Federer, care are în palmares 20 de titluri de Mare Şlem, nu intenţionează încă să se retragă din activitate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.