Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Waters a demarat o acţiune în justiţie împotriva anulării unor concerte pe care urma să le susţină în Germania

Rolling Stone
Roger Waters

Co-fondatorul Pink Floyd, Roger Waters, a demarat o acţiune în justiţie împotriva anulării oficiale a concertelor sale din Munchen şi Frankfurt, apărându-se în acelaşi timp de acuzaţiile de antisemitism ce i-au fost aduse, informează DPA.

"Avocaţii mei iau măsuri pentru a se asigura că reprezentaţiile mele din Munchen şi Frankfurt din mai 2023 să aibă loc aşa cum s-a convenit prin contract", a declarat muzicianul, potrivit unui comunicat al managementului său.

În vârstă de 79 de ani, vedeta a precizat că ia această măsură pentru a se proteja de "acţiunile neconstituţionale ale celor două autorităţi" şi a negat că este antisemit, informează Agerpres.

Marţi, consiliul municipal din Munchen va discuta o posibilă anulare a contractului pentru concertul programat pentru 21 mai şi a cerut guvernului din Bavaria Superioară o analiză juridică.

De asemenea, un concert al muzicianului programat să aibă loc la Frankfurt urmează să fie anulat.

Criticii îl acuză pe Waters că susţine campania BDS (Boycott, Divestment and Sanctions), care solicită boicotarea statului Israel şi a bunurilor sale din cauza politicii sale privind teritoriile palestiniene.

Waters a lansat baloane în formă de porc cu o stea a lui David la concerte şi, potrivit Centrului pentru Democraţie din Munchen, ar fi justificat războiul din Ucraina spunând că preşedintele rus Vladimir Putin a vrut să lupte împotriva fascismului din această ţară.

"Opiniile mele comune se referă exclusiv la politicile şi acţiunile guvernului israelian, nu la poporul israelian", s-a apărat Waters.

"Antisemitismul este detestabil şi rasist, iar eu îl condamn fără rezerve, la fel cum condamn toate formele de rasism", a precizat vedeta.

Muzicianul a subliniat că simte că libertatea sa de exprimare i-a fost restricţionată. "Fac acest pas, deci, pentru a mă asigura că voinţa câtorva persoane nu mă împiedică să cânt la Frankfurt şi la Munchen", a adăugat el, justificând demararea acţiunii în justiţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.