Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rogozin, afirmaţii ŞOCANTE despre România: 'Trebuiau PEDEPSIŢI după cel de-al Doilea Război Mondial'

Пленарное заседание Госдумы РФ

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a făcut o incursiune în istorie şi şi-a amintit că, de fapt, România merita să fie pedepsită după cel de-Al Doilea Război Mondial. Într-un interviu recent, Rogozin a făcut afirmaţii şocante despre români: "Dacă românii intrau într-un sat, nu plecau până nu omorau pe cineva".

"În România există foarte multă lume care trăieşte cu acele amintiri despre România Mare, care împreună cu Hitler au trecut frontiera de Est. La sfârşitul războiului ei au devenit parte a coaliţiei de învingători, dar nu a coaliţiei celor pe care trebuia de pedepsit cu reparaţii, contribuţii, modificarea frontierilor. (...) Eu am discutat cu bătrânele care au trăit acele timpuri, ocupaţia (face referire la nişte bătrâne din oraşul Voronej, Ucraina). Ele spuneau că inclusiv nemţii încercau să-i liniştească pe români, pentru că dacă românii intrau într-un sat, ei nu puteau pleca până nu omorau sau violau pe cineva. Este o amintire neagră rămasă în urma fasciştilor români", a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru NTV-Moldova.

Citeşte şi: Prime şi sporuri FABULOASE pentru angajaţii Metrorex. Sumele DEPĂŞESC 35 de milioane de euro pe an

Rogozin afirmă că în România există şi politicieni cu care Rusia s-ar aşeza la masa de tratative, însă actualmente deciziile de iau de către acel „public negru”.

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a fost declarat miercuri, 2 august, persona non grata în Republica Moldova, după ce ministrul de Externe de la Chişinău, Andrei Galbur, a făcut o solicitare în acest sens către Guvern. Galbur şi-a motivat decizia prin faptul că Rogozin ar fi făcut mai multe declaraţii neprieteneşti la adresa Republicii Moldova şi cetăţenilor săi.

Citeşte şi: ALERTĂ: DEȚINUT periculos, EVADAT de la penitenciarul POARTA ALBĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.