Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rolul comisiei oncologice multidisciplinare în planul de tratament

Radu Pop

Patologia oncologică este una complexă, care necesită o abordare multidisciplinară. Spre deosebire de alte afecțiuni, protocoalele de diagnostic și tratament în cancer necesită implicarea unei întregi echipe de specialiști cu competențe avansate din diferite arii medicale.

Pentru fiecare pacient cu cancer în parte sunt necesare o abordare și un plan de tratament individualizate, care să ofere cele mai bune soluții terapeutice pentru boala acestuia, ținând însă cont și de comorbiditățile preexistente. În vederea recomandării celor mai bune decizii pentru planul de tratament, se întrunește echipa oncologică multidisciplinară, așa-numitul Tumor Board. Din comisia oncologică fac parte medici oncologi, chirurgi, radioterapeuți și radiologi, toți cu foarte multă experiență în diagnosticul și tratamentul patologiei oncologice. În funcție de tipul tumorii, componența echipei medicale implicate în managementul cancerului poate varia. Se pot alătura, astfel, și medici anatomopatologi, ginecologi, urologi, chirurgi toracici, neurochirurgi, dar și medici din alte specialități. Pe baza analizei atente a cazului și a discuțiilor dintre profesioniști, se fac propunerile pentru planul de tratament și se pot solicita, dacă este nevoie, investigații avansate suplimentare.

Tumor Board are un rol esențial în managementul adecvat al cancerului, mai ales în cazurile dificile. Studiile au demonstrat că deciziile terapeutice luate în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare au redus considerabil rata de complicații în rândul pacienților care au beneficiat de o astfel de evaluare, comparativ cu cei care nu au trecut printr-o analiză multidisciplinară de acest tip.

Centrul Oncologic SANADOR vine în întâmpinarea pacienților oncologici cu o echipă de medici dedicați, foarte bine pregătiți, cu o vastă experiență în domeniu. Datorită dotărilor performante, de ultimă generație, în cadrul Centrului Oncologic SANADOR și la Spitalul Clinic SANADOR își pot găsi rezolvarea chiar și cele mai complexe cazuri.

Duminică, 5 iunie 2022, sărbătorim pentru prima dată Ziua națională a supraviețuitorilor de cancer. Sărbătorim curajul, optimismul, victoria. Dar sărbătorim și priceperea echipelor medicale multidisciplinare, tehnologia avansată ajunsă pe mâini bune, progresul. Haideți să fim alături de supraviețuitorii de cancer din România și să transmitem împreună mesajul cel mai important: cancerul este o boală care se poate trata și vindeca! Este esențial să îl prevenim, să îl descoperim la timp și să îl tratăm în centre de excelență, și cu ajutorul comisiilor oncologice multidisciplinare, pentru a obține cele mai bune rezultate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.