Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roma vrea evitarea 'negocierilor distructive' dintre UE şi Londra

pixabay.com
brexit

Şeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, şi-a exprimat joi dorinţa de a se evita ''negocierile distructive'' dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit în legătură cu Brexit-ul, în speranţa ajungerii la un acord cât mai bun, relatează AFP. ''Suntem conştienţi că negocierile nu vor fi uşoare şi ştim de asemenea, şi aceasta va fi desigur poziţia Italiei, că trebuie să avem un demers constructiv şi amical'', a declarat Gentiloni într-o conferinţă de presă la Londra cu premierul britanic Theresa May.

''Nu există absolut nici un motiv de a avea negocieri distructive între Uniunea Europeană şi Regatul Unit'', a dat el asigurări. ''Vom avea discuţii în speranţa de a încuraja unitatea a 27 de ţări'' membre ale UE, a adăugat el, în scopul de a exista siguranţa că această unitate va face loc unui acord mai bun cu Regatul Unit. Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, de asemenea conciliant, a susţinut ideea unui acord privind Brexit-ul care să fie avantajos atât pentru UE, cât şi pentru Regatul Unit, îndeosebi în domeniul cheie al serviciilor financiare, poziţie exprimată de către oficialul european într-un articol publicat în cotidianul economic City AM cu ocazia unei vizite la Londra, conform Agerpres.

Theresa May şi Paolo Gentiloni au evocat joi şi statutul post-Brexit al cetăţenilor din UE care trăiesc în Regatul Unit. Theresa May a fost criticată pentru că a refuzat să garanteze după Brexit dreptul europenilor care trăiesc în Marea Britanie de a rămâne în regat. Ea a spus că vrea mai întâi să se asigure că va avea aceleaşi garanţii pentru britanicii care trăiesc în UE. ''Când voi activa articolul 50 (al Tratatului de la Lisabona al UE), voi face să se înţeleagă în mod clar că doresc ca această chestiune să fie reglementată de la începutul negocierilor'', sublinia premierul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.