Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roman Abramovich a anunțat că renunță la conducerea clubului Chelsea Londra

vestidinrusia.ro
Miliardarul rus Roman Abramovici

Roman Abramovich a anunțat că va renunța (cel puțin în acte) la conducerea clubului Chelsea Londra, sâmbătă, la câteva zile după ce au apărut informații potrivit cărora oligarhul rus ar putea fi interzis în Marea Britanie.

Prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, Abramovich a anunțat că le încredinţează conducerea grupării londoneze administratorilor fundaţiei clubului.

​"În timpul celor aproape 20 de ani de când mă aflu în conducerea clubului Chelsea, mi-am văzut rolul ca al unui tutore pentru club, al cărui job este de a asigura obținerea unor succese cât mai mari și a construi pentru viitor, în timp ce are și un rol pozitiv în comunitate.

Am luat mereu decizii pentru interesul clubului și păstrez aceste valori. De aceea, astăzi, acord controlul asupra clubului persoanelor de încredere din Fundația caritabilă Chelsea.

Cred că Fundația este, în aceste momente, în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de club, jucători, staff și fani", se arată în comunicatul semnat de Roman Abramovich.

Autoritățile britanice au anunțat mai multe sancțiuni care vizează interesele Rusiei, iar un deputat laburist a atacat joi guvernul în special în cazul lui Roman Abramovich, proprietarul multimiliardar al clubului de fotbal Chelsea, care nu este vizat de aceste măsuri.

Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, a recunoscut vineri că situația lui Roman Abramovich i-a "afectat" echipa de când Rusia a invadat Ucraina.

Acum un an de zile. Roman Abramovich a dat-o în judecată pentru defăimare pe autoarea Catherine Belton din cauza afirmațiilor acesteia potrivit cărora miliardarul rus a cumpărat clubul Chelsea la ordinele președintelui Vladimir Putin, relatează Moscow Times.

Belton a scris în cartea "Oamenii lui Putin" publicată în 2020 că Abramovich a cumpărat clubul de fotbal britanic Chelsea în 2003 ca parte a eforturilor de a crește reputația Rusiei în Marea Britanie și Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.