Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roman Abramovich interesat să cumpere un alt club de fotbal conform presei din Anglia și Spania

vestidinrusia.ro
Miliardarul rus Roman Abramovici

Oligarhul rus Roman Abramovich speră să finalizeze cât mai repede vânzarea lui Chelsea și se pare că se află în negocieri pentru a cumpăra un club de fotbal spaniol, care a trecut prin momente dificile în ultima vreme, susțin cei de la „The Mirror”, relatează Mediafax.

Roman Abramovich va încerca să cumpere clubul spaniol Valencia odată ce vânzarea lui Chelsea va fi finalizată, informația fiind furnizată pe surse de un al ofertant, rival în procesul de achiziție a clubului spaniol.

Abramovich a confirmat luna trecută că vinde clubul Blues, dar acum se sugerează că ar putea reveni imediat în fotbal cu speranța de a cumpăra clubul din La Liga, aflat în dificultate, în contextul în care s-a raportat că omul de afaceri din Singapore Peter Lim a scos Valencia la vânzare. Acest lucru ar fi fost confirmat de afeceristul Miguel Zorio, care este un ofertant rival pentru Valencia.

Chelsea este în proces de căutare a unui nou proprietar pe fondul unei crize bugetare, fondurile sale fiind dictate de guvernul britanic în urma sancțiunilor impuse de Marea Britanie lui Abramovich, din cauza presupuselor sale legături cu președintele rus Vladimir Putin.

Aceste sancțiuni au fost urmate ulterior de UE, ceea ce înseamnă că toate bunurile sale care se află pe teritoriul UE ar putea fi confiscate și înghețate.

Clubul din vestul Londrei este grăbit să își asigure un nou proprietar cât mai curând posibil, deoarece continuă să resimtă impactul sancțiunilor impuse de guvernul britanic asupra activelor lui Abramovich.

Liga Engleză a suspendat, de asemenea, contul bancar al clubului și există posibilitatea ca Blues să se confrunte cu un armaghedon financiar, de acum și până în vară, din cauza situației precare.

Zorio a afirmat acum că va oficializa încercarea sa de a cumpăra acțiuni la clubul spaniol de la Lim în cursul acestei luni. Valencia are probleme financiare sub conducerea proprietarului său din ce în ce mai absent și a trecut de la statutul de echipă cu prezențe regulate în Europa la cel de club de mijlocul clasamentului în La Liga, cu mai mulți jucători vedetă vânduți și neînlocuiți în ultimele 18 luni.

Zorio ar mai fi spus acum că Lim a încercat să vândă clubul lui Abramovici și l-a acuzat pe actualul proprietar al Valenciei că a transmis știrea presei. Zorio a sugerat că oligarhul rus este celălalt mare pretendent la cumpărarea clubului.

Publicația spaniolă „Plaza Deportiva” citează o scrisoare a lui Zorio în care se spune că: „Peter Lim a încercat să vândă clubul la Londra pentru 250 de milioane de euro și nu a reușit. În ultima vreme, el a scăpat informații în presa internațională că are două oferte de cumpărare, a mea și a oligarhului rus de la Chelsea. Eu îi spun că ori pune 50 de milioane de euro în fiecare an pentru a compensa pierderile pe care le generează, ori ne vinde nouă. Indiferent dacă îi place sau nu".

Fanii nemulțumiți ai Valenciei au protestat frecvent împotriva proprietarilor clubului lor în ultimele sezoane și i-au acuzat că au jefuit clubul de active în așteptarea unei viitoare vânzări. Bugetul clubului a fost redus în ultimii ani și există chiar temeri cu privire la viitorul pe termen lung al acestuia, atât de mare este lipsa fondurilor disponibile.

Valencia a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2000 și 2001, înainte de a câștiga titlul în La Liga, atât în 2002, cât și în 2004. După ce a înregistrat clasări succesive în primele patru locuri în 2017 și 2018, a căzut în ultimii ani, iar în sezonul trecut a terminat pe locul 13 în prima ligă spaniolă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.