Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Român căutat în Franța, prins la Bacău - Făcea parte din gruparea 'Scorpionii', care înșela oamenii în Paris cu jocul alba-neagra

www.sputniknews.com
poliția franceză, polițiști francezi

Un bărbat de 42 de ani, pe numele căruia autoritățile franceze au emis un mandat european de arestare, a fost prins vineri de poilițiștii din Bacău.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Bacău, împreună cu polițiștii din Moinești, au desfășurat vineri activităţi specifice în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, urmărit la nivel internațional.

Acesta se sustragea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franţa. Bărbatul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune realizată în bandă organizată, realizarea de operațiuni de jocuri de noroc interzise, spălare de bani, corupție activă în bandă organizată și pasivă comisă în bandă organizată, fapte prevăzute de Codul penal francez.

„Alba-Neagra” la Paris cu gruparea „Scorpionii”

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Mihai Ungureanu, care face parte dintr-un grup cunoscut sub denumirea de „Scorpionii”, ce a comis fapte ilegale atât pe teritoriul Franței, cât și al județului Bacău, unde este cunoscut pentru fapte de violență.

În cursul acestui an, persoana în cauză a făcut obiectul unor materiale de presă remise de autoritățile franceze. Acesta făcea „Alba/Neagra” la Paris.

Bărbatul a fost escortat şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Arestul IPJ Bacău.

În continuare se fac demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze.

content-image

„Scorpionii”, vizați de o acțiune de amploare a poliției franceze în iunie 2023

Peste 20 de români, membri ai unei grupări de crimă organizată, al cărei lider se află în România, au fost arestați la Paris în iunie 2023. Anchetatorii estimează cifra de afaceri a bandei la aproximativ un milion de euro. Un ofițer de poliție, suspectat că ar fi fost mituit de către grup, se află și el în arest.

Potrivit raportului de analiză a jandarmeriei privind criminalitatea organizată în 2022, aproape jumătate dintre inculpații din cazurile de criminalitate imobiliară sunt implicați în prezent în jocul de tip "shell game" (alba-neagra).

În după-amiaza zilei de 26 iunie, la Paris, cinci mese de joc au fost instalate pe aleile de pe Champs de Mars și alte trei în straturile de flori de la Trocadéro. Echipamentul, așezat în mijlocul mulțimii de turiști, era rudimentar: un covoraș, trei pahare și o minge mică. Miza minimă este de 50 de euro. Dacă jucătorul reușește să găsească mingea sub cupă, primește dublul mizei.

Deși jocul de Alba-Neagra este interzis pe drumurile publice, acesta este adesea instalat în zonele foarte turistice ale Parisului. Escrocheria este instalată în jurul unui maestru de joc care joacă cu cărți sau cupe și o minge mică. Apoi, "baronii" se prefac că joacă pentru a-i atrage pe turiști în joc și a crește miza.

Dar „mica afacere“ a fost dată peste cap. Într-o razie care a mobilizat aproximativ o sută de polițiști din regiunea pariziană, 22 de membri ai unei grupări comandate din România au fost arestați luni 26 și marți 27 iunie 2023. Aceștia participau și supravegheau escrocherii de ghicire a viitorului și jocuri de alba-neagra în capitala Franței.

După cum relatează publicația franceză Le Parisien, printre cei arestați se numără doi adjuncți, șapte locotenenți, un colector, responsabili de "sector", responsabili de "mese" și mai mulți "baroni", precum și iubita liderului bandei, care se află în prezent în România.

Banda și-a luat numele de la scorpionul tatuat pe gâtul liderilor grupului. Potrivit AFP, ei au obținut peste un milion de euro pe an din această activitate, cu până la 20 de mese de joc pe zi, fiecare aducând până la 3.000 de euro. Câteva sute de mii de euro și dolari au fost confiscate de anchetatori.

Peste o sută de polițiști au fost implicați în raid, inclusiv membri ai Brigăzii Naționale de Cercetare și Intervenție și ai Raidului. Printre cei arestați se numără doi deputați, șapte locotenenți, un colector, directori de "sector", directori de "masă" și mai mulți "baroni", potrivit Le Parisien. Iubita șefului bandei, care se află în România, este unul dintre locotenenții arestați.

Dintre cele 22 de persoane arestate, unele ar trebui să fie obligate să părăsească teritoriul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.