Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Român din Irlanda condamnat la patru ani și jumătate

news.ro
închisoare Guantanamo
Un român care a recunoscut că a furat peste 120.000 de euro de la diverși deținătorii de conturi la Bank of Ireland în urmă cu doi ani a fost condamnat ieri la patru ani și jumătate la Trim Circuit Court.
Daniel Munteanu, în vârstă de treizeci și unu de ani, cu adresa în Navan, pe Tower Mount Slane Rd, a pledat vinovat la 10 acuzații de furt totalizând 121.800 de euro de la Bank of Ireland și deținerea de carduri bancare false în diferite locații și la date diferite între 9 Septembrie 2018 și 4 martie 2019.
Munteanu, tată a doi copii, a recunoscut că deține, de asemenea, 51 de carduri bancare clonate, o mașină pentru fabricarea cardurilor bancare false, precum și două permise de conducere și cărți de identitate false românești și un pașaport fals găsite în timpul unei percheziții Garda la adresa sa, pe 4 martie 2019. .
Furturile au fost efectuate în Meath, Louth, Monaghan, Cavan, Westmeath, Offaly, Kildare, Dublin, Wicklow și Galway, cu 300 de retrageri de bani care au afectat 52 de conturi.
În unele cazuri, mai multe retrageri au fost făcute din același cont până când a fost golit.
Dovezile din caz au fost audiate în noiembrie, când instanța a audiat inculpatul în urma unei anchete efectuate de Garda, în urma unei plângeri a unui angajat de la Unitatea de Criminalitate Financiară a Bank of Ireland.
Detectivul Garda Stephen Kelly i-a spus consilierului procuror Carl Hanahoe BL că Munteanu a fost identificat ca suspect după ce Garda a verificat înregistrările camerelor de supraveghere de la bancomate, de la punctele de taxare de pe autostrăzi și de la punctele de control aleatorii ale Garda.
Inculpatul a fost arestat în urma unei operațiuni de supraveghere a casei în care locuia după ce s-au făcut retrageri de la bancomate din Dunshaughlin și Killester în februarie 2019.
Garda a descoperit o serie de accesorii de clonat carduri în casă, carcase false pentru bancomate utilizate pentru extragerea detaliilor cardurilor bancare și carduri de loialitate rescrise cu detalii bancare.
Un avocat al apărării a declarat că clientul său a câștigat 10.000 – 12.000 euro din implicarea sa, în timp ce majoritatea banilor au fost transferați unor terțe persoane din România.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.