Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Român din Spania, acuzat că și-a ucis amantul, la beție: 'Am băut doi, trei litri de vin și 20 de beri'

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un român în vârstă de 27 de ani este acuzat de crimă, în Spania. Doru Robert D. era iubitul victimei și principalul suspect în cazul înjunghierii artistului Alejandro Fernández-Canteli Álvarez, cunoscut ca Álex, din orașul spaniol San Juan de la Arena.

Procesul pentru crima de la San Juan de la Arena, petrecută în noaptea de 4 noiembrie 2020, a debutat la Tribunalul Provincial, secția a treia, cu mărturiile celor prezenți în casa de pe Avenida del Río Nalón, din San Juan de la Arena, în momentul uciderii lui Alejandro Fernández-Canteli Álvarez, cunoscut ca Álex, un artist în vârstă de 60 de ani din Oviedo. Principalul suspect, românul Doru Robert D., în vârstă de 27 de ani, a fost arestat fără cauțiune, autoritățile considerând că există riscul de fugă din țară.

În fața instanței, D. a recunoscut doar că s-a certat cu victimă, invocând consumul excesiv de alcool ca motiv pentru incapacitatea de a-și aminti detalii. Cu toate acestea, nu a putut indica locul unde ar fi arma crimei, un cuțit de bucătărie, care nu a fost găsit. În timp ce Álex, victimă a crimei, a fost înjunghiat în hemitoraxul drept, suferind răni grave, reușind totuși să părăsească casa și să ajungă la mașina sa. Descoperirea sa într-un șanț a fost inițial confundată cu un accident rutier, dar s-a dovedit că fusese atacat cu un cuțit.

Românul consumase cantități uriașe de droguri și alcool

Doru, presupusul criminal, era iubitul victimei și a susținut că consumase o cantitate considerabilă de alcool în noaptea respectivă, fără să-și amintească întâmplările. Acesta a fost descris ca un individ violent, având conflicte recurente cu Álex și ceilalți locatari ai casei. Conviețuirea sa cu aceștia nu era armonioasă, cu acuzații de consum excesiv de alcool și violență.

Presupusul asasin, românul Doru Robert D., în vârstă de 27 de ani, care era iubitul victimei de câteva luni, a afirmat că a băut "doi sau trei litri de vin și douăzeci de beri" pentru a justifica faptul că nu-și amintește nimic și a asigurat: "Îl iubeam cu adevărat, nu știu ce s-a întâmplat, alcoolul, dar nu am vrut niciodată să-i fac rău".

În proces, prietenii locatarilor au confirmat tensiunile dintre Doru și victima, precum și comportamentul său violent și consumul excesiv de alcool.

Doru Robert D. locuia în acea casă de la periferia orașului San Juan de la Arena de trei - patru ani. Rămas orfan, a venit din România în căutarea unei oportunități și l-a luat pe Virgil M., pe care îl cunoștea din sat încă din copilărie și care locuia în Arena împreună cu partenerul său. Ambii au fost martori în procesul de astăzi.  Conviețuirea cu Doru nu era tocmai minunată: "Bea, fuma jointuri și se supăra, uneori devenea violent", au spus martorii. Virgil, prietenul român al lui Doru, a confirmat acest lucru: "Devenea violent. Odată a trebuit să-l dau afară pe el și pe un alt prieten pe care îl avea. Când a început cu Álex, ca să fiu sincer, se certau mereu, în mașină, în Avilés.... Robert bea foarte mult, 20 sau 30 de cutii de bere pe zi, și fuma și el".

Cu toate acestea, versiunea sa a evenimentelor a diferit semnificativ de cea prezentată de martori. Doru a susținut că a fost provocat de cei din jur să obțină droguri, iar când nu a reușit, a izbucnit un conflict fizic, culminând cu acuzațiile de omor.

Niciunul dintre martori nu l-a văzut pe Drou luând cuțitul și înfigându-l în Álex. După agresiunea asupra proprietarului casei, Álex a cerut să fie lăsat în pace, dar a fost atacat mortal de iubitul român, în afara casei. Cuțitul folosit în crimă nu a fost găsit, iar Álex a murit în urma rănilor suferite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.