Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românca care face carieră în Franța în televiziune

arhiva personala facebook
Originară din Piteşti, Aida Vâlceanu locuieşte de peste două decenii în Franţa, perioadă în care a făcut carieră în televiziune şi s-a remarcat şi ca o organizatoare de evenimente culturale de prim-rang.  Având un master în Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Aida a lucrat aproape 10 ani pentru postul TV Vendée (2007-2017). Timp de cinci ani, Aida a fost ataşat de presă la Adunarea Naţională a Franţei, iar din vara anului trecut a înfiinţat o televiziune online, intitulată  LSTV la télé des Sables, ce are o echipă de şase jurnalişti cu experienţă.
Mai trebuie spus că mama Aidei este o cunoscută scriitoare şi profesoară de limba şi literatura română. Este vorba de Mona Vâlceanu, membră a Uniunii Scriitorilor, filiala Sibiu şi profesoară timp de mai multe decenii la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti.  A publicat constant versuri și proză,  eseuri, critică literară în revistele de specialitate din țară. Mona Vâlceanu a obţinut numeroase premii literare la diversele concursuri de creaţie, premiul revistei Convorbiri literare la Iaşi, premiul Uniunii Scriitorilor la Constanţa. Scrie Financiar Press

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.