Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românca viceprimar în Viena se revoltă după votul pe Schengen: 'Dezamăgirea a fost foarte mare'

Radu Pop
Schengen

Refuzul Austriei de a accepta aderarea României la Schengen continuă să stârnească reacții din partea a numeroși români, inclusiv din partea singurei românce cu funcție de ales local în Austria, conform AdevărulStabilită de 13 ani în capitala Austriei, Ramona Miletic este de doi ani ani viceprimar în districtul vienez Simmering, cu o populaţie de aproape 100.000 de locuitori. Ea este aleasă din partea SPÖ, Partidul Social Democrat din Austria.

„Aderarea României la spațiul Schengen ar fi trebuit sa se întâmple la începutul lunii decembrie. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, fapt pe care eu ca persoană politică activă în administrația sectorului 11 din Viena nu îl înțeleg și nu pot fi de acord cu această decizie“, a declarat Ramona Miletic.

Românca spune că imediat după luarea acestei decizii au avut loc „discuții intensive“ de la nivel local până la nivel înalt.

„Dezamăgirea concetățenilor noștri a fost foarte mare. În urma acestor evenimente, domnul Michael Ludwig, primarul general al Vienei, a chemat la discuții comunitatea românească din Viena și și-a exprimat sprijinul și aprecierea dânsului față de noi. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat și că nu mai avem un ambasador în Austria. Cu Excelența Sa Emil Hurezeanu am avut o relație solidă de prietenie, dânsul fiind o prezență constantă în comunitatea românească din Viena și nu numai. Sper că deciziile vor fi cât mai curând reevaluate pentru ca România să poată intra în spațiul Schengen”, a precizat Ramona Miletic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.