Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romancierul francez Georges-Jean Arnaud, care a scris saga SF 'La compagnie des glaces', a murit la vârsta de 91 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Romancierul francez Georges-Jean Arnaud, care a publicat peste 400 de titluri, inclusiv monumentala saga SF "La compagnie des glaces", a murit duminică la vârsta de 91 de ani, a anunţat miercuri fondatoarea editurii French Pulp, citată de AFP.

"S-a stins din viaţă duminică. Este o mare pierdere pentru literatura populară franceză, nu doar pentru cea SF, ci şi pentru universul romanelor poliţiste, de spionaj şi generaliste", a declarat Nathalie Carpentier, fondatoarea şi directoarea editurii French Pulp, potrivit agerpres.ro.

Citește și: OMS s-a SUCIT! Modelul aplicat de Suedia, fără restricții, era cel MAI BUN în combaterea pandemiei .

Scriitor popular şi prolific, G.J. Arnaud a abordat aproape toate genurile literare, publicând cărţi care aparţineau genurilor SF, roman noir, spionaj, aventuri şi erotic.

În total, a scris 416 romane.

Născut în iulie 1928, G.J. Arnaud a publicat sute de cărţi folosind mai multe pseudonime (Saint-Gilles, Gil Darcy, Frederic Mado, Gino Arnoldi, Ugo Solenza).

Publicat sub pseudonimul Saint-Gilles (numele satului său natal din departamentul Gard), primul său roman, "Ne tirez pas sur l'inspecteur", a fost recompensat cu premiul Quai des Orfevres în 1952.

Citește și: Ludovic Orban vine cu CLARIFICĂRI SPECIALE: ce restricții se ridică de la 15 mai/ Ce se întâmplă cu restaurantele

Romancierul francez a câştigat apoi şi alte premii literare, inclusiv în 1988 premiul publicului decernat de RTL pentru cartea "Les moulins a nuages".

O scurtă analiză a bibliografiei sale impresionante oferă cititorilor posibilitatea de a face un scurt rezumat al unui gen literar care a fost mult timp dispreţuit şi catalogat "roman de gară". Titlurile cărţilor sale reprezintă promisiunea unor aventuri: "Baroud au Tibesti", "Un charter pour l'enfer", "La mort moite".

Autor prolific, G.J. Arnaud a scris la un moment dat 27 de romane pe parcursul unui singur an. Dar, "în medie, scriam 15 cărţi pe an", dezvăluia romancierul francez în 2011 într-un interviu acordat pentru Le Figaro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 47: PNL și PSD se vor prăbuși! .

Opera sa de căpătâi rămâne însă saga monumentală "La compagnie des glaces", care conţine în total 98 de volume.

Cărţile din această saga, vândute în milioane de copii, prezintă o lume apocaliptică, marcată de instalarea unei ere glaciare după o catastrofă ecologică. Seria menţionată a stat la baza unor adaptări pentru televiziune, volume de benzi desenate şi jocuri video.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.