Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Români acuzați că au furat motoare de bărci in valoare de peste 300.000 de euro

msn.com
politie franta police nationale

Şase români au fost inculpaţi pentru furturi de motoare şi echipamente de ambarcaţiune pe o perioadă de mai bine de un an în mai multe departamente inclusiv Gironde. Prejudiciile au fost estimate la 320.000 de euro, relatează AFP, citând surse din cadrul poliţiei, anunță news.ro.

Reperaţi în Franţa la sfârşitul lunii septembrie, la întoarcerea din România, unde petrecuseră vara, aceşti şase indivizi, „în special mobili” şi care aveau „un punct de sprijin” în apropiere de Langon (Gironda), au fost arestaţi miercuri dimineaţă, la câteva ore după „o tentativă de jaf la un magazin nautic în Gironde”. Aceştia sunt bănuiţi că au furat „câteva zeci” de motoare şi „unele echipamente electroportabile de mare valoare” pentru o sumă estimată la peste 320.000 de euro, a declarat pentru AFP colonelul Jean-Charles Bidaut, comandantul secţiei de cercetare din Bordeaux.

Potrivit jandarmeriei, ancheta începută în septembrie 2021 a permis identificarea unui „grup infracţional organizat” format din „trei autori principali cu experienţă” şi „mai mulţi complici” care ajută la fabricarea şi depozitarea bunurilor furate, dusă de transportari în România, unde motoarele au fost revândute.
Membrii acestui grup „s-au mişcat mult în România şi în toată Europa, probabil că le putem imputa şi alte furturi în altă parte (decât în ​​Franţa)”, a subliniat colonelul Bidaut, potrivit căruia ancheta a necesitat „multă muncă de monitorizare”.
Potrivit jandarmeriei, cei şase arestaţi au acţionat în principal în Gironde, dar şi în Landes, Loire-Atlantique şi Lot. Aceştia şi-au recunoscut „în mare măsură” implicarea lor în timpul audierilor.
Prezentaţi unui judecător de instrucţie al jurisdicţiei interregionale specializate (Jirs) Bordeaux, aceştia au fost inculpaţi pentru „furt şi disimulare în bandă organizată”. Doi dintre ei au fost închişi, ceilalţi fiind plasaţi sub control judiciar. Acestia au vârste cuprinse între 29 şi 42 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.