Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Români de că**t, întoarceți-vă în țara voastră!' - Atac xenofob violent împotriva unui cuplu de români, în Italia

Corriere della Sera
carabinieri italia

Doi italieni au fost condamnați la închisoare după ce au atacat brutal un cuplu de români din Italia din motive xenofobe.

Incidentul a avut loc într-un restaurant din Altopascio în luna august a anului 2021. Cei doi români, aflați la o întâlnire de afaceri, au fost ținta agresiunii verbale și fizice din partea celor doi italieni xenofobi.

De la începutul serii, atmosfera s-a tensionat odată cu începutul insultelor și a amenințărilor împotriva celor doi tineri. Agresorii au îndemnat în mod repetat: Primul care a fost atacat a fost băiatul: "Români de că**t", "Întoarceți-vă în țara voastră". Cel mai grav este că, după câteva momente, cuvintele, - oricum îngrozitoare - s-au transformat în fapte, cei doi atacatori pierzându-și controlul și aruncându-se asupra cuplului.

Românii, jigniți și bătuți doar pentru că sunt români

 

Atacul a dus la rănirea gravă a femeii și la agresiuni violente asupra partenerului său, care a fost neajutorat în fața atacatorilor.

Prima care a avut de suferit a fost fata, care a fost rănită la mână cu un cuțit. Apoi și-au îndreptat atenția asupra tânărului, care a fost lovit cu brutalitate cu picioarele și pumnii, acesta neputându-se apăra. După investigațiile din ultimele luni, a venit și condamnarea celor doi atacatori. După investigații ample, agresorii au fost identificați și trimiși în instanță. Judecătorii au hotărât pedepse de 1 an și 11 luni, respectiv 2 ani de închisoare pentru fiecare dintre agresori. La dictarea pedepselor, magistrații au avut în vedere gravitatea faptelor și motivația rasială care a alimentat acest act violent, potrivit Știridiaspora.ro, care citează presa din peninsulă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.