Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români din Italia au confecționat măști pentru medici: Au rămas fără măşti, cele pe care mai au le spală şi le poartă din nou

NBC News
coronavirus

Românii din Verona s-au mobilizat, după ce un spital a rămas fără măşti de protecţie. Comunitatea românească din Verona a donat materiale şi a confecţionat măşti pentru spitale. Efortul colectiv al românilor a venit ce Ana, o asistentă medicală, a vorbit despre lipsa măştilor, scrie Mediafax.

La greu, românii ştiu să fie aproape de prieteni, dar şi de străini. Uite un exemplu din Italia, povestit de Robert, jurnalistul român din Verona.

„Ana este o tânără din Verona, româncă, lucrează într-un spital din apropierea Veronei ca asistentă medicală. Acum două zile ne-a scris că a dat ultima mască de protecţie. Au rămas fără măşti, cele pe care mai au le spală şi le poartă din nou deşi, în mod normal, acestea pot fi utilizate doar 4-5 ore”, povestește Robert Thomas, jurnalist român din Verona.

A urmat o mobilizare exemplară a comunităţii româneşti din Verona. Unii au donat materiale, inclusiv cămăşi sau lenjerii de pat nefolosite, iar alţii s-au apucat de cusut.

„Eu personal am pus la bătaie nişte cămăşi pe care nu le-am purtat niciodată, sunt ambalate, pentru a fi transformate în măşti. Ceva de genul acesta, am în portbagaj mai multe cămăşi”, a mai spus jurnalistul de origine română.

Robert a mers şi a strâns materialele, apoi a dus la spital măştile confecţionate de români. Odată ajunse acolo, acestea sunt sterilizate la 90 de grade şi date în folosinţă.

„Sigur, ele (măștile - n.red.) nu pot fi folosite la terapie intensivă sau în sala de operaţii, dar pot fi folosite de medici pentru a se proteja şi pentru a-i proteja pe pacienţi”, a mai povestit bărbatul.

Dacă acest efort colectiv duce la salvarea măcar a unei vieţi, totul a meritat, spun românii din Verona.

Vezi si: Profilul morţilor de COVID-19 din Italia: Nicio victimă sub 30 de ani, doar trei morţi fără alte boli, vârsta medie este 80 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.