Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români morți, după un naufragiu pe Rin - VIDEO

Cel puţin trei persoane au murit joi după răsturnarea unei ambarcaţiuni gonflabile pe fluviul Rin, la frontiera franco-germană, una dintre victime fiind o fetiţă germană dintr-un grup în care se aflau şi români, relatează agenţiile AFP şi DPA.

''Trei persoane au decedat, printre care şi un martor care a încercat să salveze ocupanţii ambarcaţiunii şi o fetiţă de şase ani'', a anunţat prefectura din Bas-Rhin într-un comunicat citat de AFP. Conform aceluiaşi comunicat, fetiţa decedată, în vârstă de şase ani, şi încă o fetiţă dată dispărută sunt de naţionalitate germană. Încă o persoană se află la spitalul din localitatea Selestat.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

Ele făceau parte dintr-un grup de şapte turişti veniţi din Germania, dintre care patru se aflau în acea ambarcaţiune, doi adulţi şi doi copii. Cei doi adulţi sunt români, alţi trei români din acelaşi grup fiind rămaşi pe malul râului, menţionează AFP.

În momentul răsturnării bărcii, mai multe persoane au sărit în apă în ajutor. Autorităţile germane şi franceze s-au mobilizat apoi în operaţiunea de salvare pentru a găsi fetiţa dată dispărută. Cealaltă fetiţă a fost transportată cu elicopterul la spitalul din oraşul german Freiburg, dar acolo a decedat.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

Agenţiile de presă nu precizează dacă a treia persoană decedată este unul dintre românii aflaţi în barca gonflabilă. Conform unor surse citate de FranceBleu.fr şi de publicaţia Bild, în ambarcaţiune erau turişti din Germania şi România. Informaţiile au fost confirmate de primarul localităţii franceze Gerstheim, Laurence Muller-Bronn. Ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza curenţilor puternici, în apropierea unei ecluze.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.