Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a adoptat o lege care prevede că fiecare cetăţean este obligat să respecte drapelul!

romania steag

Persoanele care vor încălca prevederile noii legi pot fi condamnate de justiţie chiar şi la plata unei amenzi în valoare de 10-20.000 lei - precizează un articol apărut în Mandiner.hu citat de Rador Radio România.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată în decembrie, care prevede că fiecare cetăţean este obligat să respecte drapelul românesc, respectiv Imnul ţării, precizând că aceste simboluri naţionale nu au voie să fie batjocorite sub nicio formă.

Spre exemplu, se consideră o profanare a drapelului naţional şi dacă cineva aplică pe drapel alte lozinci sau simboluri faţă de cele permise.

Legea constituie probabil un bobârnac parlamentar adresat partidului AUR, mai ales că simpatizanţii partidului extremist al lui George Simion defilează purtând cu mândrie drapele române împodobite cu lozinca partidului. Însă, ar fi mai bine dacă pe viitor ar reflecta serios la acest obicei al lor, deoarece persoanele care încalcă noua lege ar putea fi pedepsite de către justiţie cu amenzi în valoare de 10-20.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.