Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a ajuns RUȘINEA Europei: Ciprul introduce țara noastră în categoria B, iar turiştii români vor fi testaţi pentru coronavirus înainte de intrarea în țară

iBalkan.net
cipru

Ministrul cipriot de externe, Nikos Christodoulides, şi viceministrul turismului, Savvas Perdios, au participat vineri la o teleconferinţă cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene la Nicosia, cărora le-au explicat în ce condiţii se reia turismul în Cipru, relatează CNA.

Conform statisticilor epidemiologice, ţările europene au fost împărţite de autorităţile cipriote în două categorii: A - pentru care intrarea în Cipru se va face fără restricţii, şi B - ai căror cetăţeni au nevoie de testarea Real Time PCR pentru coronavirus, fie în ţara de origine, cu 72 de ore înainte, fie la sosire, dacă testarea nu este larg disponibilă pentru public în statul respectiv.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Din prima categorie fac parte Austria, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Ungaria, cărora li se adaugă Israelul. România se află în a doua categorie, alături de Cehia, Croaţia, Elveţia, Estonia şi Polonia. Ambasadorii statelor care nu fac parte din niciuna dintre cele două categorii şi-au exprimat interesul pentru condiţiile care trebuie îndeplinite pentru includerea pe listă.

Zborurile internaţionale către Cipru se reiau din 9 iunie. Nicosia a comunicat la sfârşitul lui mai partenerilor din domeniul turismului protocoalele de urmat pentru evitarea necesităţii carantinei, printr-o scrisoare semnată de Christodoulides Perdios şi de ministrul transporturilor, Yannis Karousos.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.