Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a avut una dintre cele mai importante reduceri ale consumului de electricitate din UE în mai

ELECTRICITATE

Consumul de energie electrică în mai a înregistrat, conform Eurostat, niveluri foarte scăzute în mai multe țări, în special în Spania și Polonia (ambele -13,7% comparativ cu mai 2019), Slovenia (-13,4%), Croația (-11,9%), România (-11,8 %) și Portugalia (-11,6%), anunță MEDIAFAX.

De la jumătatea lunii martie 2020, statele membre UE au luat măsuri restrictive pentru a încetini răspândirea COVID-19. Aceste măsuri au inclus închiderea fabricilor, școlilor, restaurantelor, barurilor și hotelurilor și au obligat oamenii să rămână acasă. Multe companii au redus nivelurile de producție din cauza lipsei cererii sau din cauza întreruperii lanțurilor de aprovizionare. Aceste măsuri au fost în vigoare pentru întreaga lună aprilie și pentru o parte din mai 2020.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 111: Măi, fătălăilor! Vă explică Dănuța cum e cu autostrăzile .

Prin urmare, datele din mai arată un consum mai mic de energie electrică în majoritatea statelor membre. Consumul total de energie electrică din UE în mai 2020 a fost cu 10,5% mai mic decât cea mai mică valoare din luna mai înregistrată între 2016 și 2019.

Alte nouă state membre au prezentat reduceri de la 5% la 10%, în timp ce pentru șase state membre scăderea a fost între 1% și 5%. În două state membre (Bulgaria și Letonia) situația a fost stabilă (+/- 1%), în timp ce în celelalte patru state membre consumul de energie electrică a crescut.

Pentru cinci state membre consumul lunar de energie electrică în aprilie și mai 2020 nu a fost niciodată mai mic decât în ​​luna respectivă în anii dintre 2016 și 2019 (Bulgaria, Danemarca, Estonia, Malta și Suedia).

Citește și: VIDEO O nouă descoperire revoluționară în IT făcută de americani: hârtia care controlează computerul

Eurostat atenționează că fiecare țară are propriile tipare de consum: în unele țări consumul de energie electrică „normal” în luna mai este întotdeauna mai mare decât în ​​aprilie, cum ar fi Grecia, Italia, Cipru, Ungaria, Malta, Slovenia (probabil pentru că începe sezonul turistic și temperaturile necesită deja aer condiționat), iar în altele consumul scade din aprilie până în mai, cum ar fi Finlanda, Suedia, Franța și Irlanda (probabil pentru că nu mai este necesară încălzirea).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.