Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a comandat un studiu de fezabilitate pentru evaluarea transportului maritim de gaze din Azerbaijan

Azernews
gaze azerbaidjan TNAP SCP TAP

Premierul moldovean Dorine Recean a declarat că țara sa nu mai depinde de aprovizionarea cu gaze rusești, informează caspianbarrel.org.

"Moldova nu mai este dependentă de gazul rusesc, deoarece a reușit să renunțe la consumul său prin conectarea la rețeaua energetică europeană. Dacă în urmă cu un an 100% din resursele energetice consumate de Moldova erau din Rusia, acum republica poate face față fără furnizarea de gaz sau electricitate rusească. Moldova nu mai consumă gaz rusesc. Este integrat în rețeaua energetică europeană atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial", a declarat Recean, joi, la deschiderea forumului privind securitatea în regiunea Mării Negre și Balcanilor de la București.

La rândul său, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat un ordin pentru un studiu de fezabilitate al transportului de gaze azere pe ruta Kulevi-Constanța.

Proiectul prevede construirea unei stații de lichefiere a gazelor în Kulevi (Georgia) și a unei stații de lichefiere în Constanța (România), introducerea gazului în conducte, de unde poate fi transportat în orice direcție. "Aceasta este o opțiune suplimentară pentru alimentarea cu gaze a Europei, dacă se va dovedi viabilă, va contribui la transformarea României într-un hub de gaze pentru țările vecine, Moldova, în primul rând", a declarat Nicolae Ciucă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.