Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a fost aproape de a fi UMILITĂ de Angola, la Campionatul Mondial de Handbal: Cristina Neagu ne-a salvat

handbal romania handbal

Naţionala de handbal feminin a României a învins joi, la Trier, reprezentativa Angolei, cu scorul de 27-24 (14-14), în penultima partidă din grupa A a Campionatului Mondial, şi rămâne lider, cu 8 puncte. Tricolorele sunt calificate în optimile de finală încă din etapa trecută. Spania a remizat cu Franța, 25-25, iar România încheie faza grupelor pe primul loc, indiferent de rezultatul din ultima etapă.

Pentru România au marcat Neagu 7 goluri, Udriştioiu 4, Geiger 4, Pintea 3, Elisei Ardean 3, Florianu 3, Buceschi 2, Dragut 1, iar de la Angola s-au remarcat Guialo şi Cazanga, ambele cu câte 7 reuşite, scrie news.ro.

Citește și: Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

România şi-a luat astfel o revanşă după ce a fost învinsă de reprezentativa Angolei la Jocurile Olimpice de la Rio.

Meciul de acum însă a avut la bază scheme în care inclusiv Neagu nu a fost la finalizare şi a stat minute bune pe bancă, dar chiar şi aşa a fost principala marcatoare.

Citește și: Tranzacție URIAȘĂ cu porcii din România! Un fond de investiții american intră tare pe piață și cumpără mai multe ferme

În primul meci al zilei, Paraguay – Slovenia, scor 22-28 (9-18). Ultima dispută de joi în grupa A este cea dintre Franţa şi Spania, dar echipele calificate deja în optimi se cunosc: România, Franţa, Spania şi Slovenia.

În partidele anterioare din grupa A, România a învins Paraguay, 29-17, Slovenia, 31-28, şi Spania, 19-17, având astfel 8 puncte în clasament. Tricolorele au obţinut calificarea în optimile de finală încă de marţi seară.

Citește și: Pentru câți bani și-a pus viața în PERICOL polițistul lovit cu sabia în cap? Salariul pe care îl are acesta la trupele speciale

Tot joi se joacă partide şi în grupa B, între Polonia – Ungaria, Suedia – Argentina şi Cehia – Norvegia.

În ultima etapă a grupei A, vineri, se vor juca meciurile Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România.

Citește și: GIGANTUL care le INTERZICE angajaților să spună unde lucrează! Din ce motiv impune această restricție

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

Citește și: „Țeapa” pe care și-au luat-o milioane de oameni! Mulți români nu știu asta .

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

Citește și: S-a dat de gol! Ce salariu are, de fapt, cunoscutul realizator, Mircea Badea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.