Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a fost invitată de Canada la Jocurile Invictus

MApN

România a fost invitată de Canada la Jocurile Invictus 2017, unde va participa cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniţi, veterani ai teatrelor de operaţii, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, România a primit oficial invitaţia Guvernului de la Ottawa de a participa la ediţia 2017 a Jocurilor Invictus ca urmare a dialogului purtat la nivelul ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, respectiv al şefului Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, cu omologii canadieni.

Citește și: Cifră-record de turiști pe litoralul românesc, în 2016

"Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat, astfel, demersurile de confirmare a participării şi înscriere a echipei României la Invictus 2017 şi va desfăşura, în perioada următoare, prin Secţia Paralimpică a Clubului Sportiv al Armatei 'Steaua' Bucureşti, procedurile pentru selecţia componenţilor echipei de sportivi şi definitivarea strategiei de pregătire şi antrenament", precizează MApN.

După cum se menţionează în comunicatul ministerului, Jocurile Invictus sunt organizate de fundaţia cu acelaşi nume, patronată de Prinţul Harry al Marii Britanii, în scopul de a creşte gradul de informare a publicului larg cu privire la problematica veteranilor răniţi în teatrele de operaţii şi de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea acestora.

Ediţia 2017 a jocurilor se va desfăşura în perioada 24 - 30 septembrie la Toronto şi va reuni aproape 600 de sportivi, care se vor întrece în cadrul a 12 discipline, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.