Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a înregistrat cea mai ridicată datorie guvernamentală din UE în ultimul trimestru din 2022 (Eurostat)

deschide.md
financiar fiscal economie finante

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul trei din 2022 la 3,2% din PIB în Uniunea Europeană, iar România şi Ungaria sunt ţările cu cel mai ridicat nivel, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

În perioada iulie-septembrie 2022, s-a înregistrat în UE o adâncire a deficitelor, comparativ cu trimestrul doi din 2022, în urma măsurilor adoptate de guverne pentru a atenua impactul preţurilor ridicate la energie. În trimestrul trei din 2022, statele membre UE care nu înregistrau deficit guvernamental erau Irlanda, Portugalia, Lituania, Danemarca, Ţările de Jos şi Suedia.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai ridicat deficit guvernamental în trimestrul trei din 2022 s-a înregistrat în România (6,3% din PIB) şi Ungaria (6,1% din PIB). România a înregistrat un deficit de 3,1% din PIB în trimestrul doi din 2022 şi un deficit de 5,6% din PIB în primele trei luni din 2022.

În UE, veniturile guvernamentale totale s-au situat la 46,4% din PIB în trimestrul trei din 2022, o scădere de la 46,8% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile guvernamentale totale s-au situat la 49,6% din PIB, o creştere semnificativă comparativ cu 48,6% din PIB în trimestrul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.