România a mai adăugat un produs alimentar pe lista celor protejate în UE / Italia conduce topul

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor

Publicat: 04-04-2023

Actualizat: 04-04-2023

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

România a mai adăugat un produs alimentar pe lista celor protejate în UE, dar are de trei ori mai puţine astfel de alimente decât Polonia sau Ungaria, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

România are acum 11 produse protejate în Uniunea Europeană după ce Plăcinta Dobrogeană a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată (IGP).

Lista alimentelor româneşti protejate în UE este completată de Cârnaţi de Pleşcoi, Scrumbie de Dunăre afumată, Caşcaval de Săveni, Novac afumat din Ţara Bârsei, Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Telemea de Ibăneşti, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea şi Salată tradiţională din icre de crap. La acestea se adaugă şi produse din categoria băuturilor.

Cele mai multe produse protejate sunt în Italia (317), Franța (258) și Spania (202).

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri