Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a ratat calificarea în finala Campionatului European de Handbal: Rusia s-a impus la 6 goluri diferență

romania handbal feminin

Naţionala feminină de handbal a României a ratat, vineri seară, calificarea în finala Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018 din Franţa, după ce a fost învinsă de echipa Rusiei, campioana olimpică, scor 28-22.

Naționala de handbal feminin a României a jucat aproape perfect prima repriză cu Rusia. Chiar dacă echipa lui Trefilov a încheiat în avantaj prima parte, România a jucat bine de pe toate pozițiile, mai ales pe centru, cu Gabriela Perianu și Ana Maria Dragut care au reușit goluri superbe în vinclu. De cealaltă parte, MVP-ul (most valuable player -n.r.) Jocurilor Olimpice Rio 2016, Anna Vyakhireva, a fost de neoprit. Rusoaica de la Rostov-pe-Don a aruncat de opt ori şi a marcat şapte goluri.

A doua repriză a început însă slab pentru echipa noastră, Anna Vyakhireva a transformat două aruncări de la 7 metri în debutul părţii secunde, iar în minutul 32, Rusia se desprinde, în premieră, la trei goluri. Primul gol pentru România vine abia în minutul 7 al cele de-a doua reprize, marcat de Dragut. Două minute mai târziu, echipa noastră înscrie în inferioritate numerică, printr-un gol cu boltă al Crinei Pintea. În minutul 47 însă și cu Anna Vyakhireva, care a înscris jumătate din golurile Rusiei, ecartul se mărește la 6 goluri, iar două minute mai târziu, aceeași Vyakhireva mărește diferența la 7 goluri cu un gol de la șold. Echipa României nu mai poate reveni în meci și ratează calificarea în finala Campionatului european de handbal.

România nu a jucat niciodată într-o finală la Campionatului European de handbal feminin, deşi a ajuns de 12 ori la această competiţie, din cele 13 posibile.

România: Dedu, Dumanksa - portari; Udriştoiu, Geiger, Buceschi, Perianu, Laslo, Ardean-Elisei, Pintea, Florică, Raţiu, Băcăoanu, Chiper, Dragut, Bazaliu. Antrenor: Ambros Martin

Rusia: Sedoykina, Trusova - portari; Kuznetsova, Kochetova, Dmitrieva, Sen, Vyakhireva, Sudakova, Samokhina, Makeeva, Malaşenko, Managarova, Skorobogatcenko, Petrova, Frolova, Snopova. Antrenor: Yevgeni Trefilov

UPDATE Rusia s-a impus cu 28 la 22.

UPDATE Rusia are 28-20 în minutul 58.

UPDATE Rusia conduce cu 27-20 în minutul 54.

UPDATE Rusia conduce cu 26-19. România a înscris în 20 de minute doar 4 goluri.

UPDATE Meciul e decis, Rusia conduce cu 25-19 în minutul 49.

UPDATE Rusia conduce cu 22-18.

UPDATE Rusia înscrie, dar și România dă un gol, este 21-18 în minutul 43.

UPDATE Rusia conduce cu 20-17.

UPDATE România mai marchează un gol și Rusia are 19-17.

UPDATE România marchează primul gol al reprizei abia în minutul 38.

UPDATE Rusia se distanțează. Are 19-15.

UPDATE Rusia marchează primul gol al reprizei, din 7 m.

UPDATE Meciul se reia, a început repriza a doua.

UPDATE Rusia intră în avantaj la pauză, 16-15.

UPDATE Scorul este egal, 15-15, minutul 29.

UPDATE România conduce cu 14-13 în minutul 27.

UPDATE România conduce cu 12-10 în minnutul 24.

UPDATE Crina Pintea marchează pentru 11-8 și scoate și o eliminare de 2 minute.

UPDATE România conduce cu 10-7.

UPDATE România are o nouă eliminare de 2 minute.

UPDATE România conduce cu 9-6.

UPDATE Rusia obține un 7, Denisa Dedu e scoasă din poartă și e introdusă Iulia Dumanska. Portarul liderului campionatului național apără

UPDATE România conduce cu 8-6, iar Trefilov e în pregul unei crize de nervi și cere time-out.

UPDATE România conduce cu 6-5

UPDATE România egalează la 5, minutul 11.

UPDATE Rusia preia conducerea, 5-4.

UPDATE Rusia egalează la 4, prin fosta jucătoare a lui Oltchim Râmnicu-Vâlcea, Iulia Managarova.

UPDATE Crina Pintea primește eliminare de 2 minute.

UPDATE Gabriela Perianu marchează pentru 4-3, în minutul 7.

UPDATE Rusia egalează la 3.

UPDATE România conduce cu 3-1

UPDATE O nouă lovitură de la 7 m. Eliza Buceschi execută, portarul Rusiei apără, mingea ajunge tot la Eliza care marchează.

UPDATE Eliza Buceschi deschide scorul, după o lovitură de la 7 m.

UPDATE Meciul a început, România a avut atacul.

România joacă pentru o medalie în semifinala cu Rusia, la Campionatul European de Handbal feminin, din Franța! La Paris, tricolorele nu se vor baza pe Cristina Neagu, grav accidentată în meciul pierdut cu Ungaria. Rusoaicele sunt campioane olimpice și vin și ele, la fel ca noi, după un ultim meci din faza grupelor în care au fost învinse. Meciul are o semnificație dublă pentru Eliza Buceschi, cea care poate deveni cea mai bună marcatoare a competiției, dacă marchează 11 goluri.

Căpitanul naţionalei feminine de handbal Cristina Neagu a postat, vineri, un mesaj de încurajare pentru colegele sale care întâlnesc Rusia în semifinale, de la 18.30.

Citește și: Olguța, dezvăluire de proporții! De cine a fost blocată legea pensiilor

Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior în meciul cu Ungaria şi va fi indisponibilă pentru o perioadă de aproximativ șase luni de zile, atât cât durează recuperarea în astfel de cazuri. Prin urmare, ea nu va mai evolua la Campionatul European din Franţa. Handbalista a fost înlocuită de Bianca Bazaliu de la CSM Bucureşti.

"Haideți fetelor, din toată inima pentru România! Rusia - România de la ora 18:30 în semifinalele Campionatului European!" a transmis, vineri, Cristina Neagu, pe Facebook.

Citește și: Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM!

Naţionala feminină s-a antrenat vineri dimineaţă în Paris Bercy înaintea semifinalei cu Rusia, programată de la ora 18:30. La şedinţa de pregătire a participat şi Bianca Bazaliu, cea care i-a luat locul Cristinei Neagu în lotul de „16”.

„Suntem mai bine astăzi (vineri -n.r.), am primit o şansă de care să profităm şi cu siguranţă o vom face. Nu mai avem nimic de pierdut, obiectivul nostru propus la începutul competiţiei a fost îndeplinit (o clasare pe locurile 1-6 -n.r.), însă acum avem pentru ce să jucăm şi sunt sigură că diseară va fi un meci frumos. Echipa României va lupta la fel, chiar dacă ea ne va lipsi cu siguranţă din toate punctele de vedere. Vom încerca fiecare să dăm 10 la sută mai mult, să suplinim locul Cristinei”, a declarat Eliza Buceschi.

Citește și: Amuzant! Ce au căutat românii pe eMAG în 2018

Conducătorul de joc a susţinut că nu mai contează acum faptul că Rusia este campioana olimpică en-titre.

„Dacă vrei să fii cea mai bună, trebuie să jucăm cu cei mai buni, nu mai putem vorbi în acest moment despre adversari facili. Rusia este o echipă extrem de valoroasă, ştim lucrul acesta, dar noi ne vom bate cu ele. Le-am învins în acest an, ele ne-au învins la rândul lor, vom vedea ce va fi la ora meciului”, a susţinut Eliza Buceschi. Eliza Buceschi mai are nevoie de 11 goluri pentru a termina pe locul 1 în clasamentul golgheterilor în Franţa.

Citește și: Gabriela Firea a fost în ‘inspecție’! Unde s-au făcut investiții în aparatură de circa 2 milioane de euro .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.