Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, Anno Domini 2024: Un cunoscut scriitor a fost reclamat de vecini pentru că are prea multe cărți

Administrația Prezidențială
daniel i iancu

Un scriitor decorat de președintele se confruntă cu acuzații neobișnuite din partea vecinilor îngrijorați că imobilul în care locuiesc s-ar putea prăbuși din cauza... numărului prea mare de cărți din apartamentul publicistului.

Daniel I. Iancu, scriitor și cercetător științific la Muzeul Civilizației Dacice și Romane, se află în centrul unei dispute neobișnuite. „Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!”, scrie Iancu pe Facebook.

Locuind la etajul patru al unui bloc de locuințe, pasiunea lui Iancu pentru literatură s-a manifestat printr-o bibliotecă ce se mândrește cu peste 15.000 de volume. Încercând să atenueze eventualele îngrijorări, Iancu a ales să mute o parte din cărțile sale pe coridorul din fața apartamentului său. Considerând că ultimul etaj ar fi fost cea mai puțin deranjantă locație, Iancu a căutat un compromis.

Cu toate acestea, un vecin, îngrijorat de greutatea colecției de deasupra, și-a exprimat îngrijorarea că plafonul de beton ar putea să nu reziste la sarcină. În ciuda temerilor, plângerea depusă la asociația de proprietari nu a primit un răspuns oficial, deoarece nu a fost depusă în scris.

content-image

Decorat de președinte

În 2022, Iancu a fost distins cu Medalia aniversară Centenarul Marii Uniri de către președintele României, Klaus Iohannis. Prestigioasa distincție a recunoscut contribuțiile semnificative ale lui Iancu la conservarea narațiunilor istorice și la promovarea unității naționale prin intermediul demersurilor sale literare.

„Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” se acordă persoanelor fizice sau juridice, instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale, autorităților administrației publice locale sau unităților administrativ-teritoriale care păstrează, cultivă, dezvoltă și prezintă într-o măsură deosebită memoria evenimentelor și personalităților care au contribuit la făurirea unității naționale și a statului modern român sau, prin activitate ori carieră, la apărarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire din 1918”, informa Administrația Prezidențială.

Printre lucrările sale se numără mai multe volume de istorie și reportaj, printre care "Istorii aleatorii" (2015), "Sate la marginea lumii: Arhitectura tradițională în județul Hunedoara" (2015), și "Prin Europa în timp de război... Amintirile mele din Răsboiul Mondial 1914-1919" (2018).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.