Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar putea fi afectată de revoltele din SUA! Avertismentul unui analist financiar

economictimes.com
economie

Tensiunile din pieţele financiare ar putea afecta România, dar, momentan, impactul nu este unul consistent în economie. Claudiu Cazacu, analist X-Trade Broker, crede că dolarul va fi mai slab dacă revoltele din SUA vor continua, potrivit Mediafax.

Analistul finaciar Claudiu Cazacu susţine că prelungirea protestelor din Statele Unite poate avea efecte şi asupra ţării noastre.

Lovitură de teatru - A venit raport final al autopsiei lui George Floyd! Polițistul care l-a sufocat ar putea scăpa de acuzația de crimă

Chiar dacă, momentan, nu resimţim nimic, în viitor aceste manifestări vor agita anul electoral din SUA şi ar putea crea tensiuni mai mari pe pieţele financiare, iar unda de şoc ar putea ajunge la noi.

„În condiţiile în care vorbim despre o situaţie care nu se va prelungi, efectele sunt limitate. În pieţele financiare un dolar ceva mai slab. Asta nu este în favoarea exportatorilor din România. Dacă situaţia se va prelungi, atunci vom vedea întrebări referitoare la cursele electorale şi un an electoral mai agitat ar putea însemna tensiuni ceva mai mari pe pieţele financiare şi asta să se transmită cumva şi către ţara noastră. Deocamdată, impactul nu este unul foarte consistent în economia reală”, spune Claudiu Cazacu, analist X-Trade Broker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.