Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar putea intra în secolul 21: Sorin Cîmpeanu anunță digitalizarea universităților, cu 234 de milioane de euro

Sorin Mihai Cimpeanu facebook
Sorin Cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, miercuri, va fi lansat în consultare ghidul pentru apelul în valoare de 234 de milioane de euro, fonduri PNRR, care îşi propune digitalizarea tuturor proceselor din universităţile româneşti.

Sorin Cîmpeanu a fost prezent, miercuri, la evenimentul "Starea Naţiunii: Nivelul Literaţiei Digitale în România”. "Astăzi, coincidenţă sau nu, sunt în măsură să vă spun că vom lansa în consultare Ghidul pentru apelul în valoare de 234 de milioane de euro, fonduri PNRR, care are ca scop digitalizarea tuturor proceselor din universităţile româneşti, care are ca scop pregătirea, susţinerea pregătirii universităţilor româneşti pentru a identifica mai bine, mai clar, acele competenţe digitale, acele viitoare joburi care vor permite tinerilor noştri să răspundă aspiraţiilor de dezvoltare personală şi profesională de integrare într-o societate care, cu voia noastră sau fără voia noastră, va fi mult mai digitală decât este acum”, a afirmat ministrul Educaţiei.

El a precizat că vor fi cel puţin 60 de universităţi care vor beneficia de proiecte pentru digitalizare. "Deci astăzi, lansăm în consultare şi fac apel mai ales la colegii din mediul universitar, dar şi la toţi ceilalţi parteneri pentru ca în termen de 10 zile să veniţi cu cât mai multe şi mai convingătoare idei de îmbunătăţire a acestui ghid. La final vom avea cel puţin 60 de universităţi care vor beneficia de proiecte pentru digitalizare, în valoare de la aproape 3 milioane de euro până la circa 8 milioane de euro. 60 de universităţi din 77 de universităţi româneşti eligibile, universităţi de stat şi universităţi private. Deci asta se întâmplă astăzi, în paralel cu lansarea acestui raport cu privire la nivelul de literaţie digitală în România”, a explicat Sorin Cîmpeanu. În cadrul evenimentului "Starea Naţiunii: Nivelul Literaţiei Digitale în România” au fost prezentate rezultatele raportului de literaţie digitală realizat cu instrumentul Brio, dezvoltat în parteneriat cu UiPath Foundation şi BCR- partener de implementare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.