Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar putea lua lecții: Universităţile din Franța vor oferi produse menstruale gratuite

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest studenți

Universităţile din Franţa vor oferi produse menstruale gratuite în campusurile lor începând din următoarele săptămâni, a anunţat ministrul Învăţământului Superior, Cercetării şi Inovaţiei, Frédérique Vidal, într-o scrisoare, relatează agenţiile DPA şi AFP.

Distribuitoarele, care vor conţine produse "prietenoase cu mediul", vor fi amplasate în cadrul serviciilor sanitare universitare şi la căminele studenţeşti înainte de începerea cursurilor în toamnă, potrivit scrisorii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Cîmpeanu răstoarnă ceea ce se știa: Elevii le pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!

Potrivit unui mesaj publicat de Vidal pe contul său de Twitter, lipsa mijloacelor materiale necesare pentru achiziţionarea de produse menstruale afectează una din trei persoane care urmează cursuri în învăţământul superior şi reprezintă "o problemă colectivă şi o problemă reală de egalitate".

Conform unui studiu realizat recent în rândul studenţilor francezi, 13 procente din peste 6.500 de respondente au declarat că au fost nevoite să aleagă între cumpărarea produselor menstruale şi alte obiecte necesare în viaţa de zi cu zi, notează DPA.

Citește și: Împinși la dubă de jandarmi, polițiștii au aflat cum e să n-ai tonfa în mână/Opinie

Potrivit AFP, distribuitoare de tampoane şi absorbante au fost deja instalate în aproximativ 30 de licee din ţară de la sfârşitul anului 2020, urmând să fie adăugate şi altele, în sute de instituţii în acest an.

Gratuitatea produselor menstruale în învăţământul superior a fost decisă după o consultare între ministru şi diverşi actori (parlamentari, organizaţii reprezentative ale studenţilor sau asociaţia Regles Élémentaires), a specificat Vidal, citată de AFP.

Citește și: Personalul didactic se înghesuie la vaccinat! Valeriu Gheorghiță: ‘În zilele următoare vor fi vaccinate aproape 1.000 de persoane zilnic’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.