Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar putea primi mai puțini bani de la UE: Italia vrea să ne impună să acceptăm mai mulți refugiați

refugiati

Italia vrea ca toate ţările Uniunii Europene să accepte partea lor de migranţi economici care ajung în comunitatea europeană sau să primească mai puţine fonduri europene - astfel sună o propunere pregătită de autorităţile de la Roma pentru mini-summitul mai multor lideri au UE privind migraţia, de la Bruxelles, de duminică, informează Reuters.

Documentul, care urmează să fie prezentat celorlalţi 15 lideri ai UE care au sosit la Bruxelles în încercarea de a găsi o cale de a tempera îngrijorările privind fluxul ridicat al migraţiei în unele ţări europene, conţine 10 puncte despre care Roma crede că ar putea soluţiona problema migraţiei.

Citește și: Acuze grave la adresa lui Mălin Bot! „Sandy” Matei lansează bomba! Ce armată ar fi creat jurnalistul

"Fiecare stat stabileşte cote de intrare pentru migranţii economici. Este un principiu care trebuie respectat, dar trebuie să existe contramăsuri adecvate în privinţa fondurilor, care să vizeze statele care nu primesc refugiaţi", se menţionează în documentul italian, văzut de Reuters.

Documentul menţionează fără echivoc că Italia doreşte schimbări la aşa-numitul regulament Dublin, care stabileşte în prezent că ţara europeană prin care a intrat un solicitat de azil este responsabilă de gestionarea solicitării în sine.

Citește și: Aceasta este cea mai mare ofertă pe care a primit-o Rareș Bogdan pentru o emisiune! Ce i s-a mai asigurat în afară de bani

"Cine ajunge în Italia, ajunge în Europa", se menţionează în document, care remarcă în mod special faptul că ar trebui să existe o responsabilitate comună la nivelul UE pentru cei salvaţi de pe mare şi menţionează că miza o reprezintă spaţiul Schengen.

"Obligaţia de salvare nu poate deveni o obligaţie de a procesa solicitările de azil pentru toată lumea", se arată în document, care pledează pentru crearea unor centre de migranţi în alte ţări ale UE, invocând va argument faptul că aceste centre nu trebuie limitate doar la Italia şi Spania.

Citește și: Bun venit în topul milionarilor din tenis! Cine este sportiva din România care a dat lovitura în acest an .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.