Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are 75% din gazul necesar pentru a trece iarna. Oficial din Ministerul Energiei: 'Avem înmagazinat aproximativ 2,3 miliarde mc de gaz natural'

The Scotsman
gaz gaze naturale

România are înmagazinate, în acest moment, circa 2,3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, adică aproximativ 75% din necesar, a anunţat, marţi, într-o videoconferinţă de specialitate, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, informează Agerpres.

"Ce pot să vă spun este faptul că la minister există un grup de lucru care se ocupă şi monitorizează Programul de iarnă. Nu este ceva nou, este aceeaşi procedură care a fost şi în perioada anterioară. Ceea ce este demn de notat este că toţi producătorii au pregătit stocurile de rezervă şi stocurile pentru iarnă. Complexul Energetic Oltenia lucrează şi a lucrat foarte accentuat în ultima perioadă pentru a constitui stocurile necesare trecerii perioadei de iarnă. La gaz sunt înmagazinate în acest moment aproximativ 2,3 miliarde de metru cubi, ceea ce înseamnă aproximativ 75% din necesar. Ca urmare a ultimelor reglementări europene această etapă de înmagazinare nu mai este obligatorie pentru operatorii economici, dar totuşi ne bucurăm că în discuţiile cu aceştia am observat o creştere a nivelului de responsabilitate şi a necesităţilor de a acoperi aceste vârfuri de consum din cadrul perioadei de iarnă. Totodată, important este asigurarea stocului de apă şi a necesarului pentru producţia şi echilibrarea sistemului în timp real", a menţionat Drăgan.

Pe de altă parte, întrebat în ce stadiu se află negocierile dintre Romgaz şi Exxon pentru preluarea subsidiarei din România a companiei americane, oficialul a afirmat că, până la finalul acestui an, se va cunoaşte rezultatul discuţiilor.

"Din ce suntem informaţi la nivelul ministerului există o negociere comercială între Romgaz şi Exxon. Ştiu că această negociere se derulează în bune condiţii şi cred că un rezultat ale acestor negocieri este aşteptat în perioada imediat următoare, până la sfârşitul anului. Acest rezultat, cu siguranţă va fi făcut public de către companie, fiind şi o companie publică, listată la Bursă", a declarat secretarul de stat din Ministerul Energiei.

Publicaţia online Profit.ro şi Team Innovation Media au organizat, marţi, videoconferinţa cu tema "Oil&Gas - Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.