Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are cea mai mică rată de colectare a TVA-ului în Uniunea Europeană (Ludovic Orban)

tva

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că România are cea mai mică rată de colectare a TVA-ului.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

„Îmbunătăţirea colectării chiar este importantă. Să vă dau numai un exemplu, pe TVA, România are cea mai mică rată de colectare a TVA-ului. Numai prin îmbunătăţirea ratei de colectare a Taxei pe Valoare Adăugată se pot obţine resurse financiare extrem de importante. Iar aici avem planul de e-facturare, ca să zic aşa, de digitalizare a circulaţiei facturilor, care va permite creşterea foarte mare a încasărilor la buget din TVA. Italia a introdus un sistem similar pe care l-am studiat şi a avut o creştere a încasărilor spectaculoasă. În condiţiile în care nu plecau de la un nivel aşa scăzut de colectare cum eram noi. Evident, casele de marcat vor fi conectate la servere, digitalizăm întreg sistemul de colectare a taxelor şi impozitelor, digitalizarea ANAF este printre priorităţile programului de guvernare. Într-o perioadă în care România are nevoie de o revenire cât mai rapidă şi de o impulsionare a creşterii economice, a mări taxe şi impozite este un lucru care poate să genereze o frânare a creşterii economice. Or, obiectivul nostru este să asigurăm o creştere economică cât mai mare, dacă este posibil chiar cea mai mare creştere economică la nivel european pe următorii 4 ani de zile”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.