Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are cel mai mare preț al energiei din UE - Cum explică ministrul Finanțelor această situație/ VIDEO

adevarul.ro
curent energie

Situația pe piața românească de energie este una haotică, prețurile atingând niveluri record chiar și pentru UE. Noul ministru de Finanțe dă vina pe certificatele de CO2 și sper că lucrurile vor reveni la normal prin autoreglarea pieței.

„Să știți că prețul la energie, cel puțin în România, este foarte mult influențat de faptul că avem o componentă importantă pe cărbune. Certificatul de CO2, obligatoriu pentru cei care produc energie poluantă, a crescut foarte mult. Cred că s-a dublat dacă nu mai mult în ultimul an. Și atunci asta a influențat foarte mult prețul pe piața românească. Dar eu cred că a fost doar un puseu, cred că va reveni, pentru că în Europa prețurile nu sunt atât de mari”, a declarat Dan Vîlceanu, în prima zi de mandat la Ministerul Finanțelor Publice.

Întrebat dacă nu se poate negocia cu UE în privința certificatelor, Vîlceanu a precizat: „Nu putem negocia nimic cu UE, pentru că aceste certificate sunt tranzacționate pe bursă. Prețul se formează pe bursă, nu îl face nici Guvernul, nici nu se formează în altă parte.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.