Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are curaj? Slovacia anunță că va cere reevaluarea ratelor la avioanele F-16 luate din SUA

Quartz
Slovacia

Plata ratelor la avioanele de luptă F-16 comandate de Slovacia din Statele Unite ale Americii va trebui reevaluată, întrucât cele 150 de milioane de euro care trebuie achitate până la sfârşitul lui septembrie vor fi o problemă semnificativă pentru buget, a declarat marţi ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, citat de agenţia slovacă de presă TASR.

Nu este prima dată când ministrul slovac atrage atenţia că aceste plăţi vor consuma o parte semnificativă din bugetul ministerului său, notează TASR. Slovacia a plătit deja 900 de milioane de euro pentru aceste avioane. Pentru anul acesta este prevăzută achitarea a 150 de milioane, iar în 2021 a peste 500 de milioane de euro. Or, bugetul Ministerului Apărării va fi influenţat semnificativ de criza provocată de pandemia cu SARS-CoV-2, a spus oficialul slovac, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

"Plăţile vor fi un cuţit în spate pentru bugetul nostru şi realmente va trebui să reevaluăm cumva acest lucru", a insistat Jaroslav Nad, adăugând că nu va fi uşor, întrucât este vorba de un contract deosebit de vast şi complicat.

El a menţionat că va discuta cu experţi şi a apreciat că se va ajunge la un acord rezonabil cu SUA.

Citește și: Anunț important al Monicăi Anisie! Când ar putea avea loc Bacalaureatul și evaluarea națională

Slovacia a decis să achiziţioneze 14 avioane americane F-16 C/D Block 70, documentele fiind semnate în 2018 de ministrul de atunci al apărării Peter Gajdos şi vicepreşedintele Lockheed Martin, Anna Wugofski. Primele patru ar urma să fie livrate în 2022, iar celelalte în anul următor. Acordul cuprinde şi muniţia, suportul logistic şi antrenamentul pentru piloţi şi tehnicieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.