Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are meci cu viața - OPINIE

romania steag

Pe 25 februarie, România a intrat în era coronavirusului! A fost înregistrat primul caz de coronavirus, în Gorj. De atunci, încă 2.244 de români au ajuns să fie infectați cu noua molimă mondială, iar 82 dintre ei, până acum, au pierdut meciul cu viața.

Nu o spun eu, o spun specialiștii, cele mai mari instituții mondiale: actuala situație din lume este cea mai gravă criză, sanitară, economică și umanitară, de la Al Doilea Război Mondial încoace. Din nefericire, mulți români nu conștientizează ceea ce se întâmplă și ni se întâmplă. Nu vorbesc de oamenii de rând, ci, cu precădere, de cei care iau decizii în viața noastră: politicienii!

România este, de mulți ani încoace, țara tuturor posibilităților. Țara în care cei fără studii ajung să îi conducă pe cei cu studii, țara în care analfabeții funcționali fac legi pentru academicieni, țara în care legile sunt făcute de nelegiuiți. Dar, mai este ceva. România este țara opiniilor. Toți avem una, toți ne pricepem, pe modelul Cristian Tudor Popescu la orice, dar nu avem succes în nimic.

Așa am ajuns ca în clasa politică să avem inși și inse cu facultăți făcute la a doua tinerețe, la universități private, iar acum culegem roadele faptelor și voturilor noastre. PNL a tras iar bățul scurt și a ajuns la guvernare, printr-o serie de jocuri politice care ne-au afectat profund, în această perioadă critică pentru români, România și umanitate.

În timp ce în Europa se murea cu miile din cauza virusului ucigaș, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Dan Barna, Eugen Tomac și alții vorbeau despre alegeri anticipate. România începea meciul cu viața, noi ne gândeam la alegeri. Nu voiam să vedem realitatea din spitalele noastre, care acum ne lovește în față, ne înlăcrimează și ne îndoliază.

Da, în timp ce oamenii mureau, chiar la noi, din cauza coronavirusului, un primar liberal făcea licitații pentru iepurași de Paște, nu pentru măști medicale. Da, în timp ce românii mureau, alți semeni ignorau orice avertisment și ieșeau la grătare, făceau nunți sau se plimbau prin parcuri și mall-uri.

Medicii șpăgari, pe care acum câteva luni îi doream după gratii, au devenit, peste noapte, eroi. Îi vrem ostași în armata care să răpună virusul letal, îi vrem în prima linie. Da, acum sunt buni. Bine, cu două excepții: Raed Arafat, pe care internauții îl vor, în continuare, demis, și Adrian Streinu-Cercel, unul dintre puținii specialiști epidemiologi ai României, căruia i-au găsit tot felul de ”bube”, mai ales după ce a luat decizia de a testa bucureștenii.

Români, avem meci cu viața! Este momentul în care ura trebuie să fie înlocuită cu unitate. PNL, PSD, PMP, ALDE, PLUS, USR, Pro România, UMDR voi sunteți NAȚIONALA noastră. Uniți-vă! Jucați meciul pe care nu l-am avut și pe care nu trebuie să îl pierdem.

Cum este posibil ca nimic din ce face Guvernul să nu fie bun pentru cei din PSD? Cum este posibil ca nimic din ce propune PSD să nu fie bun pentru cei din PNL? Puneți-vă toți la aceeași masă, lăsați meciurile personale și faceți echipa națională a politicii pentru că meciul a început. România are meci cu viața!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.