Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are o datorie uriașă față de Agenţia Spaţială Europeană - Ministrul Cercetării anunță că se va face plata pentru o primă tranșă

agentia spatiala europeana esa

România va plăti o primă tranşă din datoria de 124 milioane de euro acumulată faţă de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), a anunţat ministrul Cercetării, Ciprian Teleman.

Potrivit acestuia, plata se va face de către Guvern, prin Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

"Aceste datorii s-au acumulat între 2017-2019, guvernele neglijând acest program important de cercetare-dezvoltare-inovare de înaltă tehnologie", a scris Teleman, luni, pe Facebook.

Ministrul precizează că programul ESA asigură un retur industrial de până la 95% pentru institutele, companiile şi universităţile româneşti, dar şi păstrarea în ţară a proprietăţii intelectuale şi accesul la tehnologiile ESA.

Ciprian Teleman menţionează că în program sunt implicate mai mult de 90 de unităţi şi peste 1.200 de specialişti români.

"Prin specialiştii săi, România are participări clar definite la: misiunile spaţiale ştiinţifice europene; realizarea rachetelor Ariane 6, Vega C şi naveta Space Rider; sateliţii Sentinel, Aeolus, Truths, Novacom; misiunile Proba-3 şi Hera; reţeaua de date de observare a Terrei; sistemele de navigaţie satelitară; sistemele de urmărire şi monitorizare; programele tehnologice de vârf", a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.