Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are printre cele mai mari beneficii financiare din UE pentru donatorii de sânge

Inquam Photos / George Călin
donare sange victime crevedia

De anul acesta a crescut considerabil valoarea bonurilor de masă, se acordă reduceri la impozite, iar pentru cei care au economii și vor să cumpere titluri de stat, dobânzile sunt preferențiale.  Sunt beneficii serioase, chiar și financiare, pentru donatorii de sânge, nu doar avantaje pentru sănătate și bucuria că puteți salva astfel vieți cu acest gest mic.

Beneficiile financiare pentru donatorii de sânge sunt multiple. Aceștia primesc bonuri de masă. Valoarea lor a crescut anul acesta de aproape patru ori, până la 280 de lei. Sunt valabile până la finalul anului.

Totodată, se dă o zi liberă plătită de la serviciu sau de la școală, un set complet de analize, o dată pe an.

O nouă ediție de titluri de stat Fidelis cu avantaje pentru donatori

De asemenea, a fost adoptată o nouă modificare legislativă care spune că cei care donează sânge de cel puțin trei ori pe an pot primi o reducere a impozitului pe clădiri sau terenuri. Nu este precizată valoarea reducerii, pentru că fiecare primărie urmează să decidă.

Mai mult, pentru cei care au strâns ceva bani, de luni începe o nouă ediție de titluri de stat Fidelis. Deci statul se împrumută din nou de la populație. Cu dobânzi bune, ușor mai mici decât cele de anul trecut și de acum încolo, așteptările sunt să scadă, odată cu o posibilă scădere a dobânzii cheie în următoarele luni. Pentru lei, dobânda pentru un an este de 6%, și pentru 3 ani 6,85%.

Românii donează mult mai puțin sânge decât restul europenilor

Dar dacă donați sânge, dobânda pentru un an este mai mare și ajunge la 7%. Un alt avantaj este că pragul minim de subscriere, adică suma minimă în acest caz poate fi de numai 500 de lei, față de 5.000 de lei cât este pentru cei care nu donează sânge.

Avem, așadar, beneficii mari față de alte țări, unde se dă doar o gustare sau o sumă modică. Dar la noi, nivelul donării de sânge este de cel puțin două ori mai mic decât e nevoie în spitale, spun autoritățile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.