Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spre deosebire de români, suedezii vaccinaţi cu AstraZeneca vor primi un vaccin diferit la a doua doză

Digi24
Suedia

Suedezii sub 65 de ani care au fost vaccinaţi anti-COVID19 cu o doză de AstraZeneca vor primi la rapel un vaccin diferit, a anunţat marţi Agenţia de Sănătate Publică din Suedia, relatează Reuters. În România, experții au decis că nu este indicat ca persoanele vaccinate la prima doză cu un vaccin să primească alt vaccin la a doua doză.

Suedia a oprit utilizarea vaccinului de la AstraZeneca în martie după apariţia unor cazuri rare, însă grave, de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate cu acest ser. Ulterior, Suedia a reluat utilizarea AstraZeneca numai pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

"Persoanele sub 65 de ani care au primit deja o doză de Vaxzevria (noua denumire a vaccinului laboratorului britanico-suedez AstraZeneca) ar trebui să primească la rapel un vaccin bazat pe ARN mesager, precum PfizerBiontech sau Moderna", a declarat agenţia într-un comunicat.

Suedia, care a evitat blocajele de-a lungul pandemiei, a înregistrat 16.692 de noi cazuri de coronavirus începând de vineri, potrivit datelor oficiale publicate marţi.

Ţara cu 10 milioane de locuitori a raportat 37 de noi decese, numărul total al deceselor asociate COVID19 ajungând la 13.825 de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.