Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România atribuie armatei ruse loviturile de lângă centrala nucleară Zaporojie

Zaporojie centrală Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, marţi, pe Twitter, un mesaj de condamnare a acţiunilor militare de lângă centrala nucleară de la Zaporojie. Diplomația românească susține varianta ucraineană, potrivit căreia loviturile au fost efectuate de ruși, în timp ce Moscova susține contrariul, anume că soldații ucraineni au lovit zona centralei nucleare.

"Condamnăm cu fermitate acţiunile militare ale forţelor ruse de lângă centrala nucleară de la Zaporojie. Asemenea acţiuni sunt iresponsabile şi prezintă riscuri pentru întreaga Europă", a scris ministrul, pe platforma online.

Ulterior, a amintit, tot pe Twitter, comemorarea, în august 1945, a lansării bombelor atomice asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki. "Rămânem hotărâţi să evoluăm către idealurile de pace mondială, alături de Japonia şi de toţi partenerii care gândesc asemenea nouă. Ameninţările nucleare şi acţiunile iresponsabile care au loc lângă centrale nucleare trebuie să se încheie acum!", a scris şeful diplomaţiei române.

Ucraina a raportat marţi intense bombardamente ruseşti în zona liniei frontului, în timp ce ambele părţi s-au învinuit reciproc pentru loviturile din weekend asupra centralei nucleare din Zaporojie, din sudul Ucrainei, ceea ce a suscitat îngrijorarea comunităţii internaţionale cu privire la o eventuală catastrofă nucleară, relatează Reuters.

Confruntări violente au fost semnalate în localităţile din prima linie din apropierea oraşului Doneţk (est), unde oficialii ucraineni afirmă că trupele ruse lansează valuri de atacuri în timp ce încearcă să preia controlul asupra zonei miniere Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.