Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă medicală în România: un bărbat este suspect de antrax

virus boala bacterie

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din judeţul Alba este internat în spital, fiind suspect de infecţie cu bacilului care produce boala antrax. Autorităţile din judeţ transmit că primele analize efectuate indică prezenţa bacilului anthracis, subliniind că se aşteaptă rezultatele altor analize, informează News.ro.b

”Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului. Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunţite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax”, informează, miercuri după-amiază, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Conform sursei citate, Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a îmbolnăvit bărbatul. Primele date arată că acesta ar fi contractat bacilul de la oile pe care de creşte în propria gospodărie. „Bărbatul s-a prezentat la un spital din judeţ pentru investigaţii amănunţite la îndrumarea medicului de familie care a constatat o plagă veche, cu evoluţie nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului”, precizează DSP Alba.

Ultimul caz de antrax a fost înregistrat în judeţul Alba în urmă cu aproximativ 7 ani.

Antraxul este o boală infecţioasă produsă de Bacillus anthracis, întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine. Boala poate fi letală dacă nu este depistată şi tratată la timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.