Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România caută alternative la resursele rusești: Ministrul Virgil Popescu, negocieri în capitala Azerbaidjanului

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că se află în Azerbaidjan, pentru a negocia cu oficiali ai acestei ţări "colaborări concrete în domeniul energiei". "Totodată, am propus şi revigorarea activităţii Grupului de lucru pe Energie România - Republica Azerbaidjan, cu actualizarea componenţei acestuia şi cu posibilitatea organizării unei noi sesiuni în viitorul apropiat", adaugă el.

"Zilele acestea mă aflu la Baku, în Republica Azerbaidjan, pentru a avea o serie de întâlniri cu oficiali azeri, pentru a negocia colaborări concrete în domeniul energiei. Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Sahil Babayev, preşedinte al Comisiei mixte interguvernamentală de colaborare comercial-economică şi tehnico-ştiinţifică - România - Republica Azerbaidjan. Ca preşedinte al acestei comisii, din partea României, i-am propus să revigorăm activitatea acestei comisii având în vedere componenta energetică predominantă în dialogul bilateral", a scris, marţi, pe Facebook, Virgil Popescu.

El a menţionat că următoarea sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale va avea loc în acest an, la Baku.

"Totodată, am propus şi revigorarea activităţii Grupului de lucru pe Energie România - Republica Azerbaidjan, cu actualizarea componenţei acestuia şi cu posibilitatea organizării unei noi sesiuni în viitorul apropiat. Discuţiile din cadrul Grupului de lucru pe Energie au potenţialul de a contribui la implementarea propunerilor de cooperare energetică avansate de România, dialogul direct cu partenerii din Azerbaidjan putând permite identificarea de noi direcţii de cooperare în sectorul energetic", a arătat Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.