Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România cere ajutorul Japoniei: Consiliera pe sănătate a lui Klaus Iohannis a avut discuții, la Tokio, cu parlamentari niponi

România încearcă să aducă metodele de tratament din Japonia pentru pacienții români! Diana Păun, consiliera pe sănătate a președintelui Klaus Iohannis, a avut, la Tokio, o serie de întâlniri cu factori de decizie din sistemul de sănătate nipon, precum și cu parlamentari din capitala Japoniei.

La o întâlnire cu președintele Comisiei de Sănătate a Parlamentului Japoniei, Păun a vorbit despre necesitatea cooperării în domeniul combaterii cancerului între cele două țări, mai ales în baza parteneriatului strategic semnat la cel mai înalt nivel. Consilierul prezidențial conduce o delegație ce participă la o misiune socio-economică în Țara Soarelui Răsare, organizată de Grupul de Presă MediaUno.

”Această întâlnire demonstrează angajamentul nostru comun fată de consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia, precum şi dorinta noastră de a intensifica acţiunile pe linie parlamentară pentru a promova sănătatea şi bunăstarea cetăţenilor noştri. Parteneriatul nostru strategic nu este doar o declaraţie formală, ci o expresie a dorinţei noastre de a construi legături puternice şi durabile, bazate pe valori comune şi beneficii reciproce. În contextul sănătăţii, cooperarea dintre ţările noastre are o semnificaţie aparte, deoarece sănătatea cetăţenilor noştri este un obiectiv fundamental pe care îl urmărim cu hotărâre.

Intensificarea colaborării în sănătate reprezintă un obiectiv cheie pentru noi. Într-o lume în continuă schimbare, provocările din domeniul sănătăţii devin tot mai complexe și diversificate.

Colaborarea internaţională este esenţială pentru a ne inţelege mai bine şi pentru a dezvolta soluţii inovatoare şi durabile. În acest context, intensificarea acţiunii pe linie parlamentară devine din ce în ce mai importantă. Rolul Parlamentului este esenţial în promovarea politicilor de sănătate şi în asigurarea alocării resurselor necesare.

Doresc să subliniez importanţa strategică a colegilor noştri din Parlamentul României în lupta împotriva cancerului. Cu sprijinul lor necondiţionat, am reuşit să impulsionăm iniţiative esenţiale pentru combaterea acestei maladii devastatoare. Lupta împotriva cancerului nu este doar o problemă medicală, ci şi o chestiune de politică publică şi responsabilitate socială. Eforturile noastre în acest domeniu reflectă angajamentul nostru faţă de bunăstarea cetăţenilor noştri şi dorinţa de a aduce schimbări semnificative în viaţa lor.

În ceea ce priveşte colaborarea noastră, suntem aici pentru a explora modalităţi de a îmbunătăţi şi a consolida eforturile noastre comune. Ne dorim să schimbăm experienţe şi bune practici în gestionarea sistemelor de sănătate, să înţelegem mai bine abordările inovatoare şi să identificăm noi oportunități de colaborare.

În incheiere, doresc să reafirm angajamentul nostru pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor noștri prin schimbul de cunoştințe şi expertiză. Prin colaborarea noastră, avem potenţialul de a face diferenţe semnificative şi de a modela un viitor mai sănătos pentru toți.”, a precizat Diana Păun.

Hiroshi Yamada, preşedintele Comitetului pentru Sănătate, Muncă şi Ajutor Social din Camera Consilierilor, a apreciat importanța pe care România o acordă sistemului de sănătate nipon și și-a arătat disponibilitatea cooperării.

”Doamna Diana Loreta Păun, Consilier Prezidential, arată un interes profund pentru sistemul nostru de sănătate, gestionarea sănătătii în timpul pandemiei COVID şi strategiile de combatere a cancerului. Sistemul nostru de sănătate se bazează pe principii solide, precum asigurarea medicală pentru toti cetătenii şi accesul liber la serviciile medicale necesare. Cu toate acestea, răspândirea infectiei cu noul coronavirus a scos la iveală o serie de provocări, care au determinat Parlamentul să dezbată şi să adopte legislatia necesară pentru a aborda aceste probleme. Așteptăm cu entuziasm o dezvoltare mai profundă a relații de prietenie și colaborare dintre Japonia și România, în viitor.”, a spus Hiroshi Yamada.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.