Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, colaborare cu Rusia în pofida poziției privind războiul din Ucraina: Bucureștiul a extrădat un interlop extrem de periculos

houstonchronicle.com
extradare catuse

Un bărbat dintr-o grupare, care a operat la Sankt Petersburg în 2009, este extrădat în Rusia din România. El va aștepta judecarea în arest, a informat, joi, serviciul de presă al Direcţiei Generale de Anchetă a Comitetului de Investigații al Rusiei pentru Sankt Petersburg, informează Rador.

"Din România pe teritoriul Federaţiei Ruse este extrădat Serghei Guţu, în vârstă de 49 de ani, care, anterior, a fost urmărit penal fiind acuzat în lipsă de săvârșirea infracțiunilor, prevăzute în partea a 2-a a Articolului 209, paragraful "g", partea a 2-a a Articolului 105, paragraful "a", în partea a 3-a a Articolului 126, paragraful "a", în partea a 4-a a Articolului 162, paragraful "a" şi în partea a 3-a a Articolului 163 din Codul Penal al Federației Ruse (cu privire la banditism, omor, răpire, jaf, extorcare). La 18 martie anul 2011 acesta a fost trecut pe lista persoanelor urmărite internațional" - se arată în comunicatul citat de TASS.

După cum au precizat surse din cadrul serviciului de presă al Comitetului de Investigaţii, după predarea lui Guţu la Sankt Petersburg, acesta va fi plasat într-un centru de arest preventiv - anterior, instanța a ales în lipsă o măsură preventivă sub formă de detenție.

Gruparea, din care a făcut parte Guţu, a fost creată înainte de iunie 2009 de Petr Bobrovnicii. Pe lângă aceștia, din componenţa ei au mai făcut parte alte patru persoane: Anton Iliuşcenko, Dmitri Abramenko, Mihail Slănina și Felix Staroselski. Toţi participanţii au planificat cu atenție infracțiunile, şi-au împărțit între ei responsabilitățile, au folosit mașini uzate, telefoane mobile și deghizări în timpul atacurilor, iar victimele erau reținute cu cătușe și greutăţi sportive de 32 kg, arată sursa citată.

România a criticat de mai multe ori gestul Rusiei de a invada Ucraina, la 24 februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.