Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România dă CONSERVE și sume fixe: Angela Merkel a ALOCAT 200 de MILIOANE de euro regiunilor lovite de inundații

The telegraph
Angela Merkel

Guvernul Angela Merkel a aprobat, miercuri, un fond de urgenţă în valoare de 200 de milioane de euro pentru acţiuni de asistenţă pe termen scurt după inundaţiile produse în vestul Germaniei, soldate cu cel puţin 170 de morţi, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a anunţat că 200 de milioane de euro vor fi alocate rapid autorităţilor din landurile afectate de intemperii, conform Mediafax.

Citește și: VIDEO Ministrul de Intene anunță ajutoare materiale și financiare în regim de urgență pentru cei afectați de inundații

"Aceasta este suma de la care pornim acum", a afirmat Olaf Scholz.

În total, Guvernul federal german intenţionează să aloce 400 de milioane de euro pentru asistenţă şi un miliard de euro pentru acţiuni de reconstrucţie.

Cancelarul Angela Merkel a vizitat, marţi, zone afectate de intemperii şi a anunţat acţiuni de asistenţă şi reconstrucţie.

Bilanţul inundaţiilor produse în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia este de cel puţin 170 de morţi, iar alte 155 de persoane sunt date dispărute. Există daune materiale şi în landul Bavaria. Aproximativ 40.000 de persoane sunt afectate grav de efectele inundaţiilor din vestul Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.