Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, Danemarca şi Grecia își trimit gunoaiele în România: Mii de tone de deşeuri au fost oprite la frontieră în primele opt luni

deșeuri menajere

Peste 4.000 de tone de deşeuri au fost blocate să intre în România în primele opt luni, doar în ultimele 24 de ore fiind oprite la frontieră trei transporturi totalizând aproximativ 50 de tone de deşeuri care veneau din Germania, Danemarca şi Grecia, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Română, cele trei transporturi au fost blocate la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II, Borş II şi Giurgiu, în urma unor controale făcute cu Garda Naţională de Mediu.

La Nădlac II, un automarfar condus de un român era încărcat cu 22.660 kilograme deşeuri constând în metale neferoase care proveneau de la o societate comercială din Germania şi erau destinate unei firme din România.

La Borş II, un automarfar condus de un român era încărcat cu 10.600 kg de deşeuri venite din Danemarca, iar la Giurgiu a fost oprit un alt camion condus de un român, încărcat cu peste 15 tone de deşeuri aduse din Grecia.

"În toate cazurile, procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condiţiile de intrare în ţară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României. (...) Menţionăm că, în primele 8 luni a.c., la nivel naţional, poliţiştii de frontieră împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii de Mediu au oprit la intrarea în ţară peste 290 de transporturi cu 4.117 tone de deşeuri, pentru care şoferii nu deţineau documente de transfer, cu peste 50% mai multe decât în anul anterior", a transmis Poliţia de Frontieră.

În perioada similară 2022 au fost descoperite 2.359 tone deşeuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.