Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'România devine inima Europei' - 13 șefi de state și guverne, la Congresul PPE din București

Radu Pop
anonim

România devine inima Europei, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre congresul PPE care va avea loc miercuri și joi la București. La eveniment vor participa peste 1500 de delegați din 44 de țări, precum și 13 șefi de state și guverne.

„Mâine (miercuri - n.r.), România devine inima Europei. Începe oficial, la București, Congresul Partidului Popular European, găzduit de PNL. Peste 1500 de delegați din 44 de țări. 13 șefi de state și guverne. O dovadă a unității și a solidarității europene. Pentru că, la alegerile europarlamentare din acest an, siguranța Europei este pe buletinul de vot. Mâine, la București se va auzi foarte clar: cu Europa suntem mai puternici”, spune, într-un mesaj video postat pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Congresul PPE are loc miercuri și joi, la București.

Agenda Congresului PPE

„Pe agenda Congresului PPE sunt pregătirile și strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar și alegerea principalului candidat al partidului. Un alt punct important din programul congresului este sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei”, anunțau liberalii.

Marți va avea loc o conferință de presă comună a președintelui PNL, Nicolae Ciucă, și a președintelui PPE, Manfred Weber. Tot marți va avea loc ședința Președinției PPE, precum și ședința Adunării Politice a PPE. Vor fi validate candidatura președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și manifestul electoral al PPE.

Miercuri e programată prima sesiune plenară a Congresului PPE, urmând ca joi să aibă loc a doua sesiune plenară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.