Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România dosarelor politice (Opinie)

Pinterest
justitie balanta

În România ultimilor ani, dosarele politice au condus la îndepărtarea unor importanți oameni politici din funcțiile de decizie pe care le ocupau și chiar din viața politică. Ajunse pe masa judecătorilor, cele mai multe dintre acestea au fost clasate, iar cei acuzați de către procurori au fost achitați.

Un astfel de caz este și cel al dosarului referitor la folosirea coloanelor oficiale, în care fostul ministru de interne și vicepremier pentru securitate națională Gabriel Oprea și fostul procuror general Tiberiu Nițu au fost acuzați de abuz în serviciu.

În mai 2018, procurorii DNA anunțau că în acest dosar au fost clasate infracțiunile de abuz în serviciu în cee ace îi privește pe cei doi, motivând că pe parcursul urmăririi penale a apărut decizia Curții Constituționale nr. 406/2017, care a dus la abrogarea parțială a infracțiunii de abuz în serviciu.

Marți, 2 octobrie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea lui Tiberiu Nițu și a schimbat temeiul clasării acuzației de abuz în serviciu din dosarul privind folosirea coloanei oficiale.

Magistrații au decis că acuzația a fost clasată pentru că “fapta nu există”.

Soluția este definitivă, la fel ca și în cazul altui dosar, dosarul accidentului din 20 octombrie 2015, în care ÎCCJ a stabilit că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, deținută la acel moment de Gabriel Oprea și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist Bogdan Gigină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.